Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούν τη ΝΔ να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούν τη ΝΔ να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
0

Να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών καλούν τη Νέα Δημοκρατία Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες πολιτικοί, κάνοντας λόγο για «ιστορική ευκαιρία».  

«Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν μια ιστορική ευκαιρία να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία (των Πρεσπών). Η Συμφωνία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ευρωατλαντική προοπτική της Μακεδονίας. Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα θα καταψηφίσει τη συμφωνία, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα επωφεληθεί από αυτήν τη συμφωνία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) επικεφαλής εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις εφημερίδες του «Δίκτυο Συντακτών / Redaktionsnetzwerk» (εκδόσεις Πέμπτης).

Επίσης, ο Γιούργκεν Χαρντ, ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο / Βundestag δήλωσε: «Δεν μπορώ παρά να ενθαρρύνω τους φίλους μας στην Ελλάδα να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας. Η επίλυση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την ασφάλεια της Ελλάδας. Επομένως, η Συμφωνία είναι και προς όφελός της».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Φλόριαν Χαν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης για ευρωπαϊκά θέματα στην Oμοσπονδιακή Βουλή/Bundestag, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών κατάσταση «win-win».

«Θα πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα ελληνικά κόμματα -και στη Νέα Δημοκρατία- ότι είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας, εάν η Μακεδονία προσεγγίσει επιτέλους την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα ΝΑΤΟ. Οι ωφελημένοι της απόρριψης (της Συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο) θα είναι μόνον η Ρωσία και τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στα Βαλκάνια».

Τέλος, ο Xριστιανοδημοκράτης (CDU) ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κάσπαρι δήλωσε: «θα ήμουν πολύ ευτυχής αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσουν, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τους είναι δύσκολο, όπως κάποτε ήταν για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δύσκολο να συγκατατίθεται στη σύναψη συμφωνιών με τις πρώην ανατολικές χώρες (Οstverträge)».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: dts/Redaktionsnetzwerk

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / «Τα γυρίζει» ο Τραμπ για τον Μαμντάνι: Τώρα λέει πως θα συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, αν αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Tο πιο πρόσφατο κείμενο του αμερικανικού σχεδίου αναφέρεται για πρώτη φορά σε μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, κάτι στο οποίο εξακολουθεί να αντιτίθεται το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν γιατί «δεν έχει τίποτα να κρύψει»

«Κανείς δεν νοιαζόταν για τον Τζέφρι Έπσταϊν όταν ήταν ζωντανός και, αν οι Δημοκρατικοί είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιεύσει», γράφει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM