Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς Facebook Twitter
Συγκέντρωση Παλαιστινίων για τον τερματισμό του πολέμου / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Ίνταν Αλεξάντερ, ο Αμερικανοϊσραηλινός πολίτης που κρατείται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης κατά του Ισραήλ, είναι «πολύ πιθανό» να αφεθεί ελεύθερος σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με πηγή που διατηρεί επαφές με τη Χαμάς.

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Χαμάς ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες την προσωρινή παύση όλων των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση του Αλεξάντερ. Επιπλέον, η οργάνωση δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημόσια τελετή για την απελευθέρωσή του, όπως έχει πράξει σε άλλες περιπτώσεις.

Γάζα: Η συμφωνία για την απελευθέρωση του Ίνταν Αλεξάντερ

Η συμφωνία για την απελευθέρωση του τελευταίου γνωστού εν ζωή Αμερικανού πολίτη που κρατείται από τη Χαμάς προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις της οργάνωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αίγυπτο και το Κατάρ, και ενδέχεται να αποτελέσει πρόκριμα για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίστηκε επιφυλακτικός, τονίζοντας πως το Ισραήλ έχει δεσμευτεί μόνο να εξασφαλίσει ασφαλή διέλευση για τον Αλεξάντερ, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιχειρήσεων στη Γάζα.

«Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν υπό πυρά, ενώ προχωρούμε με τις προετοιμασίες για την κλιμάκωση των μαχών», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι η αυξανόμενη στρατιωτική πίεση ανάγκασε τη Χαμάς να εξετάσει την απελευθέρωση του Αλεξάντερ.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του ομήρου εξέδωσε ανακοίνωση, ευχαριστώντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή η εξέλιξη θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες απελευθερώσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόλις 21 από τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα πιστεύεται ότι παραμένουν ζωντανοί.

«Απευθύνουμε έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις διαπραγματευτικές ομάδες: σας παρακαλούμε, μην σταματήσετε», καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM