LIVE!

«Γαλοπούλα-τρομοκράτης» σπέρνει τον φόβο στην Ουάσινγκτον

«Γαλοπούλα-νταής» σπέρνει τον φόβο στην Ουάσινγκτον - Facebook Twitter
0

Τις ηλιόλουστες, ανοιξιάτικες ημέρες του Μαΐου οι κάτοικοι του Kenilworth στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ βολτάρουν. Φροντίζουν, όμως να αποφύγουν το μονοπάτι που περνάει μέσα από το δασάκι γιατί καιροφυλακτεί ένας κίνδυνος.

Είναι αρσενικός, εύσωμος, ύψους 1,5 μέτρου, με μπλε κεφάλι και λαιμό, ροζ πτερύγια στο πηγούνι του που γίνονται κόκκινα όταν καμαρώνει, γυαλιστερά μαύρα και φθορίζοντα φτερά στο στήθος και μεγάλη χάλκινη ουρά. 

Τα προσφιλή του όπλα; Ένα αιχμηρό ράμφος και νύχια που χρησιμοποιούνται για να τραυματίζουν τους περαστικούς στα πόδια και τους μηρούς. Τα θύματα; Περισσότεροι από δώδεκα περιπατητές και ποδηλάτες, μεταξύ των οποίων αρκετοί που χρειάστηκαν επείγουσα ιατρική περίθαλψη, αντιτετανικό εμβόλιο και αντιβιοτικά.

«Δέχθηκα επίθεση εκεί. Πριν από βδομάδες. Προσπαθούσα να ξεφύγω αλλά με κυνήγησε. Δεν με άφησε να περάσω» είπε ο 70χρονος συνταξιούχος Cliff Robinson, ενθυμούμενος τη συνάντησή του με τη γαλοπούλα που έχει καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών. 

Dan Rauch, βιολόγος άγριας ζωής του Τμήματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ουάσινγκτον, παραδέχεται το κωμικό της υπόθεσης, αλλά επισημαίνει πως η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Υπάρχει μία γαλοπούλα-τρομοκράτης που παραμονεύει στο μονοπάτι του ποταμού. Εάν δεν την είχα δει σε βίντεο, θα πίστευα ότι είναι λαϊκός μύθος». 

Οι περισσότερες συναντήσεις με άγριες γαλοπούλες είναι άκακες, ωστόσο γίνονται επιθετικές σε περιόδους αναπαραγωγής - μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Ωστόσο, επιθέσεις μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Τα αρσενικά πασχίζουν για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους, ενώ συχνά προστατεύουν τα μικρά τους αλλά και φωλιές χηνών. 

Οι επιθέσεις μπορεί να είναι πολύ επίπονες και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο. 

Για την πάταξη της απειλής έχει στηθεί μία ομάδα - κρούσης από εργαζομένους διαφόρων Υπηρεσιών. Το πλάνο είναι να πιαστεί το ζώο και να μεταφερθεί σε καταλληλότερο περιβάλλον. 

Ο Joe Cashman, οδηγός του πάρκου όπου «δραστηριοποιείται» η γαλοπούλα, σημείωσε πως δεν έχει αγαπημένους στόχους. Κυνηγά μικρούς, μεγάλους, τουρίστες και ντόπιους. 

Τον Ιανουάριο αναρτήθηκαν στην περιοχή προειδοποιητικές πινακίδες και τον αμέσως επόμενο μήνα η επιθετικότητα κλιμακώθηκε. 

«Δεν είναι καλή η κατάσταση» είπε ο Cashman. «Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ της προστασίας της άγριας ζωής και την προστασία των επισκεπτών μας». 

Όσον αφορά στο γιατί η γαλοπούλα συνεχίζει να διαφύγει, ο ίδιος τόνισε πως είναι «δύσκολο να πιαστούν». Είναι χαρακτηριστικό πως μπορούν να κινηθούν με 25 χλμ/ώρα. 

Κυνηγοί έχουν προσφερθεί να πιάσουν τον νταή, ωστόσο η ιδέα τους να γίνει μεζές μετά τη «σύλληψη» δεν κέρδισε τους υπευθύνους. «Δεν θέλουμε να το σκοτώσουμε. (...) Καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος θέλει να βοηθήσει, αλλά, σας παρακαλώ, μην επιχειρήσετε να το πιάσετε. Απλά ενημερώστε μας εάν το δείτε» ζήτησε ο Cashman.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM