Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας Facebook Twitter
Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας
0

Η Γαλλία θέτει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «κοινόχρηστους και κλειστούς» χώρους εργασίας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας, Ελισάβετ Μπορν, ωστόσο, επιβεβαίωσε την είδηση μετά από τη συνάντηση με εργατικά συνδικάτα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το υπουργείο Εργασίας είπε ότι η νέα ρύθμιση θα ισχύει για όλους τους κοινόχρηστους χώρους σε γραφεία και εργοστάσια, αλλά δεν θα επεκτείνεται σε μεμονωμένα γραφεία όπου υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος.

Το υπουργείο, σε δήλωση, δεν ανέφερε επίσημα πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, παρά τις πληροφορίες που επιμένουν για 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τόνισε ότι η τηλεργασία, θα παραμείνει η συνιστώμενη επιλογή για τους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Παρασκευή η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση δίνει στις τοπικές αρχές στο Παρίσι και στην περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον την εξουσία να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To BBC ετοιμάζει αφιέρωμα στον Μάικλ Μόσλι που πέθανε στη Σύμη- Πώς βιώνει την απώλεια η σύζυγός του

Διεθνή / To BBC ετοιμάζει αφιέρωμα στον Μάικλ Μόσλι που πέθανε στη Σύμη- Πώς βιώνει την απώλεια η σύζυγός του

Η σύζυγος και η μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, η οποία ήταν παντρεμένη με τον τηλεοπτικό γιατρό για σχεδόν 40 χρόνια μίλησε για τις άσχημες και τις όμορφες ημέρες μετά τον θάνατο του παρουσιαστή του BBC
LIFO NEWSROOM