Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας Facebook Twitter
Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας
0

Η Γαλλία θέτει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «κοινόχρηστους και κλειστούς» χώρους εργασίας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας, Ελισάβετ Μπορν, ωστόσο, επιβεβαίωσε την είδηση μετά από τη συνάντηση με εργατικά συνδικάτα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το υπουργείο Εργασίας είπε ότι η νέα ρύθμιση θα ισχύει για όλους τους κοινόχρηστους χώρους σε γραφεία και εργοστάσια, αλλά δεν θα επεκτείνεται σε μεμονωμένα γραφεία όπου υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος.

Το υπουργείο, σε δήλωση, δεν ανέφερε επίσημα πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, παρά τις πληροφορίες που επιμένουν για 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τόνισε ότι η τηλεργασία, θα παραμείνει η συνιστώμενη επιλογή για τους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Παρασκευή η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση δίνει στις τοπικές αρχές στο Παρίσι και στην περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον την εξουσία να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM