Κορωνοϊός: Παρίσι και Μασσαλία κυρήχθηκαν ζώνες υψηλού κινδύνου - Πιθανά νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Παρίσι και Μασσαλία κυρήχθηκαν ζώνες υψηλού κινδύνου - Πιθανά νέα μέτρα Facebook Twitter
Χθες, η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερες από 2.500 νέες μολύνσεις COVID-19 για δεύτερη συνεχή ημέρα - ΕΡΑ
0

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Χθες Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερες από 2.500 νέες μολύνσεις COVID-19 για δεύτερη διαδοχική ημέρα -- τέτοια επίπεδα είχε καταγράψει για τελευταία φορά στα μέσα Απριλίου όταν η χώρα ήταν στο μέσον ενός από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση δίνει στις τοπικές αρχές στο Παρίσι και στην περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον την εξουσία να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Αργά χθες η Βρετανία δήλωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο λόγω της εκτόξευσης των ποσοστών μόλυνσης.

Η Ολλανδία και άλλες τέσσερις χώρες προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο αυτόν της Βρετανίας ο οποίος περιελάμβανε ήδη την Ισπανία και το Βέλγιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM