Γαλλία: Διαδηλωτές για τη Γάζα και σκηνές από φοιτητές και στη Σορβόννη

Γαλλία: Διαδηλωτές για τη Γάζα και σκηνές από φοιτητές και στη Σορβόννη Facebook Twitter
Η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει τους διαδηλωτές / Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Στην Ευρώπη εξαπλώνεται το κύμα διαδηλώσεων για τον πόλεμο στη Γάζα, καθώς διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Διαδηλωτές, οργισμένοι με τον πόλεμο στη Γάζα, συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι σήμερα, φωνάζοντας το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» μπροστά από τις πύλες του ιδρύματος, την ώρα που ορισμένοι σπουδαστές εγκατέστησαν σκηνές στον προαύλιο χώρο. Καθώς παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από ημέρες στο ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences Po), η συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια εξαπλώνονται στην Ευρώπη, την ώρα που ο καταστροφικός πόλεμος διανύει τον έβδομο μήνα του.

Οι διαμαρτυρίες, που οδήγησαν τη διοίκηση του πανεπιστημίου να κλείσει το κτίριο για το υπόλοιπο της ημέρας, ήταν ειρηνικές, με τους φοιτητές να ζητούν από το ίδρυμα, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ. Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον δρόμο μπροστά από την κύρια είσοδο του πανεπιστημίου και βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ομάδα περίπου 50 φοιτητών, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 34.488 Παλαιστινίους στις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Γάζα, ως αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι και να κρατηθούν όμηροι περισσότεροι από 200, σύμφωνα με στοιχεία των ισραηλινών αρχών.

Γάλλοι πολιτικοί, όπως η Ματίλντ Πανό, που ηγείται της ακροαριστερής κοινοβουλευτικής ομάδας LFI στη γαλλική Εθνοσυνέλευση κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM