Φρίντριχ Μερτς: O υποψήφιος διάδοχος της Μέρκελ που βγάζει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο

Φρίντριχ Μερτς: O υποψήφιος διάδοχος της Μέρκελ που βγάζει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο Facebook Twitter
EPA
0

Ο Γερμανός επιχειρηματίας και στέλεχος εταιριών, Φρίντριχ Μερτς, ένας από τους υποψήφιους να διαδεχθούν την Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU, αποκάλυψε ότι έχει εισοδήματα που αθροιστικά φθάνουν περίπου το 1 εκατομμύριο ευρώ μεικτά τον χρόνο, γράφει σήμερα η Bild am Sonntag.

Μάλιστα ο Μέρτς , σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι ο άνθρωπος που προτιμούν οι οπαδοί του κόμματος ως τον επόμενο ηγέτη του CDU.

Ο 62χρονος Μερτς είναι πρόεδρος του ΔΣ της γερμανικής θυγατρικής του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου BlackRock, εργάζεται για λογαριασμό της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Mayer Brown, ενώ είναι επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων εταιρειών.

Θα αναμετρηθεί για την ηγεσία της CDU με τη Γενική Γραμματέα του κόμματος, την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, 56 ετών, και τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, 38 ετών.

Ο Μερτς φέρεται να εξασφαλίζει το 49% των προτιμήσεων των υποστηρικτών της γερμανικής δεξιάς, καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, έναντι ενός 32% που δήλωσε πως επιλέγει την Κραμπ-Καρενμπάουερ και ενός 7% που θέλει τον Σπαν.

«Ξεκίνησα με εισόδημα δικαστικού υπαλλήλου στο Ζααρμπρίκεν, με το οποίο κατάφερνα να τα βγάζω πέρα έχοντας μια οικογένεια με δύο παιδιά. Σήμερα, έχω ακαθάριστες αποδοχές ένα εκατομμύριο ευρώ», είπε ο Μερτς στην κυριακάτικη έκδοση της Μπιλτ.

Ο Μερτς δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια είναι τα εισοδήματα του από τις διάφορες θέσεις που διατηρεί, πάντως οι ετήσιοι ισολογισμοί των εταιρειών για τις οποίες εργάζεται δείχνουν ότι αμειβόταν πρότινος με 125.000 ευρώ από την ΜπλάκΡοκ, 80.000 ευρώ από τη Wepa Industrieholding, 75.000 ευρώ από τη Bank HSBC Trinkhaus, και 14.000 ευρώ από την Cologne-Bonn Airport GmbH, συμπληρώνει η Bild.

Ο Μερτς, που επικρίθηκε έντονα πρόσφατα διότι δήλωσε πως ανήκει στο ανώτερο τμήμα της μεσαίας τάξης, είπε στην εφημερίδα ότι «για μένα, ο όρος "μεσαία τάξη" δεν είναι απλά οικονομικό μέτρο. Από τους γονείς μου διδάχθηκα τις αξίες που διαμορφώνουν τη μεσαία τάξη: τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχία, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και την επίγνωση ότι πρέπει κανείς να επιστρέφει στην κοινωνία όσα μπορεί».

Ο υποψήφιος πρόσθεσε ότι όταν ακούει τον όρο «ανώτερη τάξη» στο μυαλό του έρχονται εικόνες ανθρώπων που κληρονόμησαν πολλά χρήματα ή επιχειρήσεις, και είχαν την ευκαιρία απλά να απολαμβάνουν τη ζωή. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μου», διαβεβαίωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ