Φρανκφούρτη: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο λόγω σφοδρής κακοκαιρίας – Σε ράντζα οι ταξιδιώτες

Φρανκφούρτη: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο λόγω σφοδρής κακοκαιρίας – Σε ράντζα οι ταξιδιώτες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλούς δρόμους, χώρους στάθμευσης και υπόγεια στη Φρανκφούρτη. Πολλά προβλήματα καταγράφηκαν στις πτήσεις, καθώς πλημμύρισε ακόμα και το αεροδρόμιο της πόλης.

«Οι σφοδρές καταιγίδες στην περιφέρεια του Ρήνου και του Μάιν, στη Φρανκφούρτη, προκάλεσαν καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων. Είκοσι τρία αεροπλάνα χρειάσθηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Συμπλήρωσε πως «η κατάσταση αναμένεται πιθανόν να σταθεροποιηθεί στη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν ακόμη επιβάτες που πρέπει να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση απ' αυτή που είχαν προβλέψει». Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως «συνολικά ματαιώθηκαν 90 πτήσεις, 34 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να απογειωθούν πριν από τα μεσάνυχτα».

Εξαιτίας της κατάστασης με τις πλημμύρες από τη σφοδρή κακοκαιρία, οι επιβάτες των αεροπλάνων που δεν μπόρεσαν να απογειωθούν πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, είτε σε ξενοδοχείο είτε στις μερικές εκατοντάδες ράντζα που εγκαταστάθηκαν για το λόγο αυτό.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί παντού στην κεντρική και τη δυτική Γερμανία. Οι δρόμοι έχουν «βουλιάξει», ενώ τα οχήματα είναι αποκλεισμένα μέσα στο νερό με τους οδηγούς τους ξυπόλυτους. Στο Γκελσενκίρχεν, πόλη στο Ρουρ, στη δυτική Γερμανία, το νερό έφθασε σε ορισμένους δρόμους το ένα μέτρο. Οι διασώστες συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τους πληγέντες, σύμφωνα με ανακοίνωση των πυροσβεστών. Στις περισσότερο πληγείσες περιοχές αυτής της πόλης των άνω των 250.000 κατοίκων πολλά δένδρα έπεσαν πάνω σε οχήματα και «οι δρόμοι σε μερικά σημεία μπορούσαν να διανυθούν μόνο με φουσκωτά σκάφη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM