Φωτιά στην αγορά Τσατουτσάκ της Μπανγκόκ: Κάηκαν περίπου χίλια ζώα

Φωτιά στην αγορά Τσατουτσάκ της Μπανγκόκ: Κάηκαν περίπου χίλια ζώα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Chatuchak District Office
0

Περίπου 1.000 ζώα κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στη διάσημη υπαίθρια αγορά Τσατουτσάκ της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, τα ξημερώματα της Τρίτης. Από τη φωτιά, καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς 118 καταστήματα.

Πουλιά, σκύλοι, γάτες και φίδια κάηκαν στα κλουβιά τους στη ζώνη κατοικίδιων ζώων της αγοράς, όπου βρίσκονταν μεταξύ άλλων, επίσης, αρουραίοι, πύθωνες και γκέκο. Η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, δήλωσαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί.

Με δεκάδες χιλιάδες καταστήματα να συνωστίζονται σε στενά σοκάκια, η αγορά Τσατουτσάκ είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι επίσης η μεγαλύτερη και πιο γνωστή από τις αγορές του Σαββατοκύριακου στην Ταϊλάνδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσελκύει σχεδόν 200.000 τουρίστες κάθε Σάββατο και Κυριακή. Αλλά το τμήμα της αγοράς όπου πωλούνται κατοικίδια είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα.

Πρόκειται για περίπου τέσσερα από τα 27 τμήματα της αγοράς και είναι αναμφισβήτητα το πιο αμφιλεγόμενο εμπόριο στην περιοχή. Η συγκεκριμένη ζώνη υπόκειται σε τακτικές επιθεωρήσεις και έχει επικριθεί για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, γεγονός που φέρεται να έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ασθενειών και θανάτου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στα περισσότερα από τα 118 καταστήματα στη ζώνη κατοικίδιων ζώων, η οποία καλύπτει περίπου 1.400 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τον προκαταρκτικό έλεγχο.

Ιδιοκτήτρια καταστήματος είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Thaiger ότι ξύπνησε από τις κραυγές των ζώων στη σοφίτα πάνω από το κατάστημά της: «Ξαφνικά, πυκνός καπνός γέμισε τον αέρα, καθιστώντας αδύνατη την αναπνοή», είπε η ίδια, η οποία σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο για να φύγει και να σωθεί. Κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων μένουν στην αγορά, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι ήταν εκεί όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με το Επαρχιακό Γραφείο Τσατουτσάκ, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 04:10 τοπική ώρα την Τρίτη και σβήστηκε 30 λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με αρχικές αναφορές η φωτιά ξεκίνησε από έναν ανεμιστήρα που υπερθερμάνθηκε. Οι ιδιοκτήτες ενός από τα 118 μαγαζιά που παραδόθηκαν στις φλόγες είχαν αφήσει τον ανεμιστήρα ανοικτό όλη νύχτα προκειμένου να δροσίζονται τα ζώα. Οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο δείχνουν εκτεταμένα τμήματα της αγοράς να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και κλουβιά εντελώς καμένα. Αντίστοιχα, πλάνα που προβλήθηκαν σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν καταστηματάρχες να μαζεύουν νεκρά φίδια και να τα τοποθετούν σε κουτιά έξω από τα καταστήματά τους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM