«Φώναζαν "Εβραίοι IDF" και με κλωτσούσαν όσο ήμουν στο έδαφος», περιγράφει οπαδός της Μακάμπι

«Φώναζαν "Εβραίοι IDF" και με κλωτσούσαν όσο ήμουν στο έδαφος», περιγράφει οπαδός της Μακάμπι Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Την επίθεση σε ισραηλινούς φιλάθλους το βράδυ του αγώνα Μακάμπι - Άγιαξ στο Άμστερνταμ περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Adi Reuben, ένας 24χρονος οπαδός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος βρισκόταν στο Άμστερνταμ για τον αγώνα του Europa League, δήλωσε στο BBC ότι δέχθηκε κλωτσιές από μια ομάδα νεαρών ανδρών με αποτέλεσμα να βρεθεί τραυματισμένος και πεσμένος στο έδαφος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, «περισσότεροι από 10 άνδρες πλησίασαν αυτόν και τους φίλους του και τους ρώτησαν από πού είναι». Χαρακτηριστά, δήλωσε ότι: «Φώναζαν 'Εβραίοι, Εβραίοι, IDF, IDF» ανέφερε ο κ. Reuben.

«Άρχισαν να με πειράζουν και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τρέξω, αλλά ήταν σκοτεινά και δεν ήξερα πού να πάω. Έπεσα στο πάτωμα και δέκα άνθρωποι με κλωτσούσαν. Φώναζαν "Παλαιστίνη". Με κλωτσούσαν στο πάτωμα για περίπου ένα λεπτό και μετά έφυγαν, δεν φοβόντουσαν τίποτα. Συνειδητοποίησα ότι είχα γεμάτη αίμα στη μύτη μου και ότι ήταν σπασμένη» συνέχισε.

Στην περιγραφή του, ο φίλαθλος πρόσθεσε ότι «δεν μπορούσε να δει καλά για περίπου 30 λεπτά μετά την επίθεση». Ο λόγος που επέλεξε να μην πάει στο νοσοκομείο του Άμστερνταμ επειδή είχε ακούσει ότι «οδηγοί ταξί συμμετείχαν στη βία».

Αντ' αυτού δήλωσε ότι θα πήγαινε στο Ισραήλ το απόγευμα της Παρασκευής με πτήση που οργανώθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση και θα λάμβανε ιατρική περίθαλψη εκεί. «Αυτή ήταν μια συγκεκριμένη επίθεση που είχε οργανωθεί εκ των προτέρων» σχολίασε. «Φαίνεται ότι ήταν οργανωμένο. Υπήρχε πολύς κόσμος. Μας επιτέθηκαν... Κρυφτήκαμε στα ξενοδοχεία μέχρι να είναι ασφαλές να βγούμε έξω».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ομάδες μουσουλμάνων είχαν στήσει ενέδρα και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Μακάμπι έξω από το γήπεδο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες.

Οι συλλήψεις και οι τραυματισμοί 

Η αστυνομία του Άμστερνταμ ανακοίνωσε (8/11) ότι δέκα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση μετά την επίθεση στους οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, επίθεση που η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμα περιέγραψε ως «αντισημιτικές ομάδες που χτυπάνε και φεύγουν». «Αυτή είναι μια πολύ σκοτεινή στιγμή για την πόλη, για την οποία ντρέπομαι βαθιά», δήλωσε η Χαλσέμα σε συνέντευξη Τύπου. «Αντισημιτικοί εγκληματίες επιτέθηκαν και επιτέθηκαν σε επισκέπτες της πόλης μας, χτυπώντας και φεύγοντας », είπε η Χαλσέμα, προσθέτοντας ότι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν από μεγάλη αστυνομική παρουσία. Τουλάχιστον πέντε άτομα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, είπε.

 Τα σοβαρά επεισόδια έγιναν μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο Αμστερνταμ μεταξύ του Αγιαξ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ (5-0), για τη League Phase του Europa League. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με μαζική επίθεση αγνώστων σε Ισραηλινούς φιλάθλους, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το ματς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM
Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ - Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, επαίνους από Παλαιστινίους και αυξανόμενη πίεση στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM