Φιλιππίνες: Επιστρέφει το αυστηρό lockdown

Φιλιππίνες: Επιστρέφει το αυστηρό lockdown Facebook Twitter
Φιλιππίνες: Επιστρέφει το αυστηρό lockdown (Reuters)
0

Οι Φιλιππίνες επαναφέρουν αυστηρά μέτρα καραντίνας στην πρωτεύουσα Μανίλα, και τις γύρω περιοχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε ήρθε μετά από προειδοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών ότι η χώρα έχασε τον αγώνα κατά της νόσου και κινδύνευε να καταρρεύσει το σύστημα υγείας της.

Τα μέτρα είναι πιθανό να περιλαμβάνουν το κλείσιμο ορισμένων επιχειρήσεων και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Τρίτη και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται επίσης ότι θέλει να προσλάβει περίπου 10.000 νέους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα από κορωνοϊό έχουν αυξηθεί στις Φιλιππίνες παρά την εφαρμογή ενός από τα πιο αυστηρά και μεγαλύτερα δε διάρκεια lockdown στον κόσμο. Τα μέτρα ωστόσο άρχισαν να χαλαρώνουν τον Ιούνιο.

Ήδη στα μέσα Ιουλίου, περίπου 250 χιλ κάτοικοι της περιοχής Ναβότα, μιας από τις 16 περιοχές της Μητροπολιτικής περιοχής της Μανίλας που συνθέτουν την πρωτεύουσα των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, μπήκαν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, μόλις έξι εβδομάδες μετά την άρση ενός από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια lockdown στον κόσμο.

«Δεν είμαι βέβαιος αν αυτή είναι λύση, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν το κάνω αυτό ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα αυξηθεί», είχε πει τότε ο δήμαρχος της Ναβότας Τόμπι Τιάνγκο σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ