«Εθελοντές» μοντέλα έκαναν πασαρέλα σε καθεδρικό ναό με εκκλησιαστικά άμφια

«Εθελοντές» μοντέλα έκαναν πασαρέλα σε καθεδρικό ναό με εκκλησιαστικά άμφια Facebook Twitter
Φωτογραφία: Reuters
0

«Εθελοντές» μοντέλα με περίτεχνα άμφια ιερέων περπάτησαν στην πασαρέλα υπό τους ήχους εκκλησιαστικής μουσικής στη βελγική πόλη Τουρνέ.

Ο Rudy Opsomer, πρόεδρος των «Φίλων του Καθεδρικού Ναού» της Τουρνέ, είπε ότι τα ενδύματα συνήθως φυλάσσονται στις αίθουσες της εκκλησίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ήταν κρίμα που δεν μπορούσε να τα δει το ευρύ κοινό. Είναι μια ευκαιρία να τα δούμε πέρα ​​από τα θρησκευτικά τους στοιχεία», σημείωσε ο ίδιος.

Στη διάρκεια της επίδειξης, μοντέλα παρουσίασαν τα ρούχα που δείχνουν την εξέλιξη του ενδύματος από τον 17ο έως τον 21ο αιώνα, σε ένα κοινό περίπου 100 ατόμων.

Όπως εξήγησε ο Rudy Opsomer, εφόσον τα ρούχα είναι ιερά, δεν θα μπορούσαν φορεθούν παρά μόνο από αξιωματούχους της Εκκλησίας.

Η εκκλησιαστική παράδοση υποχρεώνει το προσωπικό του ναού να καίει τα ενδύματα μόλις φθαρούν. Οπότε, σχολίασε ο Opsomer, στάθηκαν τυχεροί που είχαν την άδεια του επισκόπου Guy Harpigny να κάνουν το σόου.

Η επίδειξη παρουσίασε περίπου 30 ενδύματα, μεταξύ άλλων κάπες κεντημένες με χρυσή και ασημένια κλωστή, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη συλλογή θρησκευτικών υφασμάτων του καθεδρικού ναού, που φέρεται να είναι η πλουσιότερη στο Βέλγιο.

Η πασαρέλα του καθεδρικού ναού σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που παρουσιάστηκαν τα ενδύματα στο κοινό.

«Εθελοντές» μοντέλα έκαναν πασαρέλα σε καθεδρικό ναό με εκκλησιαστικά άμφια Facebook Twitter
Μια προφητική σκηνή από την ταινία Roma του Φελίνι, με μια σκηνή ιερατικής πασαρέλας
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM