No.1

Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand Facebook Twitter
Έλον Μασκ/ ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ και η κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι «από τους πιο σίγουρους τρόπους» για τις εταιρείες να βλάψουν τα brands τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Αυτά τα ευρήματα προκύπτουν από μια αξιολόγηση που διεξήχθη από το Παγκόσμιο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Κινδύνων, του οποίου προήδρευσε η επικεφαλής της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, Isabel Guzman.

Σε μια δήλωση, ο Brett Bruen του Global Situation Room, της εταιρείας δημοσίων υποθέσεων με έδρα την Ουάσινγκτον που ανέθεσε την έρευνα, είπε ότι ο «δείκτης κινδύνου φήμης» του συμβουλίου περιέχει μια «ασαφή προειδοποίηση» για τους διευθύνοντες συμβούλους, καλώντας τις εταιρείες να «ρίξουν ρυθμούς» και «να αξιολογήσουν τις συνθήκες».

Σχεδόν το 30% μιας ομάδας 117 μελών που προέρχεται από 17 διαφορετικές χώρες και 58 βιομηχανίες, μεταξύ αυτών πρώην αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το να ευθυγραμμιστεί κανείς με τον Μασκ ή να στοχοποιηθεί από αυτόν, οδήγησε σε μεγαλύτερες πιθανότητες να τεθεί υπό «μεγάλο έλεγχο».

Ο Έλον Μασκ δώρισε μέρος της περιουσίας του στην επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε αργότερα, εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για να εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρία στις ΗΠΑ. Μετά την επιστροφή του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο τον Ιανουάριο, η παρουσία του Μασκ έχει χαρακτηριστεί «αμφιλεγόμενη». Αυτή η παρατήρηση συμφωνεί με ορισμένες δημοσκοπήσεις που υποδηλώνουν έντονη αποδοκιμασία στο έργο που έχει αναλάβει, κάνει ή ανακοινώσει ο Έλον Μασκ. 

«Ο αντίκτυπος της σχέσης με άτομα με επιρροή στο σημερινό πολύ διχασμένο περιβάλλον δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ειδικά με μια βαθιά πολωμένη προσωπικότητα όπως ο Μασκ», έγραψε η Guzman στην έρευνα.

Ωστόσο, μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τις εταιρείες και τα brands ήταν το να συνδέονται με ιστορίες και γεγονότα που σχετίζονται με «fake news, παραπληροφόρηση, μεροληπτική λήψη αποφάσεων ή ανήθικες εφαρμογές που προκαλούν βλάβη ή χειραγωγούν την αντίληψη του κοινού», ανέφερε η έρευνα. 

Ένα ανώνυμο μέλος του συμβουλίου φέρεται να είπε: «Η τεχνητή νοημοσύνη, εάν δεν γίνεται κατανοητή ή οι εταιρείες δεν είναι σε θέση να τη διαχειριστούν, μπορεί να έχει ένα απίστευτα αρνητικό αποτέλεσμα που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμο». 

«Αυτά τα δεδομένα δεν είναι απλώς αριθμοί αλλά υποδεικνύουν τις περίπλοκες επικοινωνιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι εταιρείες», έγραψε η Guzman, προσθέτοντας ότι τα μέλη της επιτροπής υποψιάζονται ότι οι απειλές θα κλιμακωθούν.

Με πληροφορίες από Guardian

 
 
 
Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM