Επίθεση Τουρκοκυπρίων- Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο»

Επίθεση Τουρκοκυπρίων- Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο» Facebook Twitter
0

Για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη, στην Κύπρο, έκανε δηλώσεις ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε την επίσημη άποψη της Άγκυρας επισημαίνοντας πως η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη. Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Κύπρος - Επίθεση Τουρκοκυπρίων: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, λέει σύμβουλος του Ερντογάν

Νωρίτερα, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο σοβαρό επεισόδιο με τους Τουρκοκύπριους σε συνέντευξή στο CNN Turk.

«Οι πολίτες της ΤΔΒΚ έχουν βασικές ανάγκες. Υπάρχει ζήτημα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε νερό και υπηρεσίες υγείας. Αυτό δεν είναι ένα στρατιωτικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό σχέδιο, οι Έλληνες λένε το αντίθετο. Τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώθηκαν σχετικά. Υπήρξε αντιπαράθεση, μετά τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό είναι ένας δρόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου στο νησί» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματά μας στη διεθνή σκηνή».

Στη συνέχεια, κατήγγειλε τη Λευκωσία για «κατάχρηση» της αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, ενώ επανέλαβε πως η «ΤΔΒΚ εκφράζει σε κάθε βήμα ότι είναι εξαιρετικά αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τους νόμους των πολιτών της και των ομογενών της στο νησί. Σε αυτό το σημείο, εκφράζουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού που απορρέουν από τα διεθνή δικαιώματα και ιδιαίτερα τα κεκτημένα που έχουν επιτευχθεί έως αυτό το σημείο, τα οποία ο πρόεδρός μας έχει εκφράσει και σε διεθνείς συναντήσεις».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM