Επίθεση Τουρκοκυπρίων- Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο»

Επίθεση Τουρκοκυπρίων- Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο» Facebook Twitter
0

Για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη, στην Κύπρο, έκανε δηλώσεις ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε την επίσημη άποψη της Άγκυρας επισημαίνοντας πως η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη. Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Κύπρος - Επίθεση Τουρκοκυπρίων: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, λέει σύμβουλος του Ερντογάν

Νωρίτερα, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο σοβαρό επεισόδιο με τους Τουρκοκύπριους σε συνέντευξή στο CNN Turk.

«Οι πολίτες της ΤΔΒΚ έχουν βασικές ανάγκες. Υπάρχει ζήτημα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε νερό και υπηρεσίες υγείας. Αυτό δεν είναι ένα στρατιωτικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό σχέδιο, οι Έλληνες λένε το αντίθετο. Τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώθηκαν σχετικά. Υπήρξε αντιπαράθεση, μετά τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό είναι ένας δρόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου στο νησί» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματά μας στη διεθνή σκηνή».

Στη συνέχεια, κατήγγειλε τη Λευκωσία για «κατάχρηση» της αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, ενώ επανέλαβε πως η «ΤΔΒΚ εκφράζει σε κάθε βήμα ότι είναι εξαιρετικά αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τους νόμους των πολιτών της και των ομογενών της στο νησί. Σε αυτό το σημείο, εκφράζουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού που απορρέουν από τα διεθνή δικαιώματα και ιδιαίτερα τα κεκτημένα που έχουν επιτευχθεί έως αυτό το σημείο, τα οποία ο πρόεδρός μας έχει εκφράσει και σε διεθνείς συναντήσεις».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM