Επίθεση Τουρκοκυπρίων- Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο»

Επίθεση Τουρκοκυπρίων- Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο» Facebook Twitter
0

Για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη, στην Κύπρο, έκανε δηλώσεις ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε την επίσημη άποψη της Άγκυρας επισημαίνοντας πως η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη. Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Κύπρος - Επίθεση Τουρκοκυπρίων: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, λέει σύμβουλος του Ερντογάν

Νωρίτερα, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο σοβαρό επεισόδιο με τους Τουρκοκύπριους σε συνέντευξή στο CNN Turk.

«Οι πολίτες της ΤΔΒΚ έχουν βασικές ανάγκες. Υπάρχει ζήτημα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε νερό και υπηρεσίες υγείας. Αυτό δεν είναι ένα στρατιωτικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό σχέδιο, οι Έλληνες λένε το αντίθετο. Τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώθηκαν σχετικά. Υπήρξε αντιπαράθεση, μετά τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό είναι ένας δρόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου στο νησί» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματά μας στη διεθνή σκηνή».

Στη συνέχεια, κατήγγειλε τη Λευκωσία για «κατάχρηση» της αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, ενώ επανέλαβε πως η «ΤΔΒΚ εκφράζει σε κάθε βήμα ότι είναι εξαιρετικά αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τους νόμους των πολιτών της και των ομογενών της στο νησί. Σε αυτό το σημείο, εκφράζουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού που απορρέουν από τα διεθνή δικαιώματα και ιδιαίτερα τα κεκτημένα που έχουν επιτευχθεί έως αυτό το σημείο, τα οποία ο πρόεδρός μας έχει εκφράσει και σε διεθνείς συναντήσεις».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM