Επίθεση Τουρκοκυπρίων: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας» λέει σύμβουλος του Ερντογάν

Επίθεση Τουρκοκυπρίων: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας» λέει σύμβουλος του Ερντογάν Facebook Twitter
0

Πρώτο σχόλιο από την τουρκική πλευρά σχετικά με την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη, την Πύλα. Σύμβουλος του Τούρκου προέδρου επεσήμανε πως η χώρα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα «δικαιώματα των συμπατριωτών μας στο νησί».

Ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε συνέντευξη στο CNN Turk και αναφέρθηκε στο σοβαρό επεισόδιο με τους Τουρκοκύπριους.

«Οι πολίτες της ΤΔΒΚ έχουν βασικές ανάγκες. Υπάρχει ζήτημα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε νερό και υπηρεσίες υγείας. Αυτό δεν είναι ένα στρατιωτικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό σχέδιο, οι Έλληνες λένε το αντίθετο. Τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώθηκαν σχετικά. Υπήρξε αντιπαράθεση, μετά τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό είναι ένας δρόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου στο νησί» ανέφερε, αρχικά.

«Δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματά μας στη διεθνή σκηνή» συμπλήρωσε.

Κατήγγειλε τη Λευκωσία για «κατάχρηση» της αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, ενώ επανέλαβε πως η «ΤΔΒΚ εκφράζει σε κάθε βήμα ότι είναι εξαιρετικά αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τους νόμους των πολιτών της και των ομογενών της στο νησί. Σε αυτό το σημείο, εκφράζουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού που απορρέουν από τα διεθνή δικαιώματα και ιδιαίτερα τα κεκτημένα που έχουν επιτευχθεί έως αυτό το σημείο, τα οποία ο πρόεδρός μας έχει εκφράσει και σε διεθνείς συναντήσεις».

«Εδώ πρόκειται για τη μεταφορά νερού, τη μεταφορά υπηρεσιών υγείας. Εμποδίζεται το πιο βασικό δικαίωμα για την τουρκική πλευρά, το δικαίωμα να μετακινούνται. Επειδή είναι ένα μεικτό χωριό. Είναι ένα μεικτό χωριό όπου ζουν και Τούρκοι πολίτες, ζουν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι» είπε ο ίδιος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM