Επεισόδια στην πορεία κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στις Βρυξέλλες

Επεισόδια στις Βρυξέλλες στην πορεία κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Twitter
0

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της πορείας κατά των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά η αστυνομία αργότερα εκτόξευσε κανόνια νερού και δακρυγόνα ως απάντηση σε μια ομάδα συμμετεχόντων που εκτόξευσαν βλήματα, όπως ανέφερε φωτογράφος του AFP, που ήταν παρών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

Ένας διαδηλωτής εθεάθη να μεταφέρεται με ασθενοφόρο κοντά στο Berlaymont, την έδρα της ΕΕ.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα ενώ πέταξαν κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στη σύγκρουση φορούσαν κουκούλες και έφεραν φλαμανδικές εθνικιστικές σημαίες, ενώ άλλοι φορούσαν κίτρινα αστέρια της ναζιστικής εποχής.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους ταραχοποιούς να επιτίθενται σε βαν της αστυνομίας.

Η αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ έλαβε χώρα σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την έδρα της ΕΕ και της κυβερνητικής περιφέρειας της βελγικής πρωτεύουσας, λίγα μέτρα μακριά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Η αστυνομία είπε ότι 35.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από τον σταθμό North Station στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για έναν νέο γύρο μέτρων για τον κορωνοϊό, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Η διαδήλωση, «Μαζί για την Ελευθερία», επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην απαγόρευση πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε χώρους όπως εστιατόρια και μπαρ.

Η Ευρώπη μάχεται άλλο ένα κύμα κρουσμάτων και αρκετές χώρες έχουν αυστηροποιήσει τους περιορισμούς παρά τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, ειδικά στα δυτικά της ηπείρου.

Το Βέλγιο, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από το τελευταίο κύμα, επέκτεινε την Τετάρτη την τηλεργασία και ενίσχυσε τους περιορισμούς έναντι των μη εμβολιασμένων.

Με μέσο όρο σχεδόν 10.300 νέα κρούσματα την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, το Βέλγιο επέστρεψε σε ρυθμό εξάπλωσης του ιού που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και ένα χρόνο.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 42 θάνατοι.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM