Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο στη Νιγηρία

Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο στη Νιγηρία Facebook Twitter
Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές στη Νιγηρία
0

Πάνοπλοι άντρες εισέβαλαν σε σχολείο στη Νιγηρία και απήγαγαν 280 μαθητές.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο της πόλης Κουρίγκα, στον Βορρά, την Πέμπτη και απήγαγαν τους 280 μαθητές, όπως είπαν οι δάσκαλοι. Τα παιδιά είναι όλα ηλικίας από 8 έως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια και μαζί τους οι άντρες πήραν και έναν δάσκαλο. Το περιστατικό καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μαζική απαγωγή παιδιών στη Νιγηρία από το 2021. Η αστυνομία στην αρμόδια πολιτεία της Νιγηρίας, αρνείται προς το παρόν να σχολιάσει το γεγονός.

Η ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνηθίζει αυτή την πρακτική των απαγωγών παιδιών, τα οποία συνήθως απελευθερώνονται, αφού καταβληθούν χρηματικά λίτρα.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αρχές της χώρας να δράσουν προκειμένου να διασωθούν οι μαθητές, ενώ απελπισμένες εκκλήσεις κάνουν και οι γονείς. «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, περιμένουμε κι ελπίζουμε στον Θεό. Είναι τα δύο μου παιδιά που έχουν πάρει», δήλωσε η Φατίμα Ουσμάν στο πρακτορείο Reuters. Άλλος γονιός ανέφερε πως χωρικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την αρπαγή των παιδιών, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο ίδιος ανέφερε πως 17 από τα παιδιά που απήχθησαν είναι δικά του παιδιά και δήλωσε στεναχωρημένος που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι μαζικές απαγωγές παιδιών στη Νιγηρία έχουν αποκτήσει χαρακτήρα «επιδημίας», ειδικά στα βόρεια της χώρας. Εκτιμάται πως χιλιάδες παιδιά έχουν αφήσει το σχολείο λόγω αυτών των γεγονότων. Η πιο πρόσφατη απαγωγή παιδιών από σχολείο ήταν τον Ιούλιο του 2021, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επιδρομή σε σχολείο και απήγαγαν πάνω από 150 παιδιά. Τελικά, τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού καταβλήθηκαν λίτρα από τους γονείς τους.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM