No.1

Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο στη Νιγηρία

Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο στη Νιγηρία Facebook Twitter
Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές στη Νιγηρία
0

Πάνοπλοι άντρες εισέβαλαν σε σχολείο στη Νιγηρία και απήγαγαν 280 μαθητές.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο της πόλης Κουρίγκα, στον Βορρά, την Πέμπτη και απήγαγαν τους 280 μαθητές, όπως είπαν οι δάσκαλοι. Τα παιδιά είναι όλα ηλικίας από 8 έως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια και μαζί τους οι άντρες πήραν και έναν δάσκαλο. Το περιστατικό καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μαζική απαγωγή παιδιών στη Νιγηρία από το 2021. Η αστυνομία στην αρμόδια πολιτεία της Νιγηρίας, αρνείται προς το παρόν να σχολιάσει το γεγονός.

Η ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνηθίζει αυτή την πρακτική των απαγωγών παιδιών, τα οποία συνήθως απελευθερώνονται, αφού καταβληθούν χρηματικά λίτρα.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αρχές της χώρας να δράσουν προκειμένου να διασωθούν οι μαθητές, ενώ απελπισμένες εκκλήσεις κάνουν και οι γονείς. «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, περιμένουμε κι ελπίζουμε στον Θεό. Είναι τα δύο μου παιδιά που έχουν πάρει», δήλωσε η Φατίμα Ουσμάν στο πρακτορείο Reuters. Άλλος γονιός ανέφερε πως χωρικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την αρπαγή των παιδιών, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο ίδιος ανέφερε πως 17 από τα παιδιά που απήχθησαν είναι δικά του παιδιά και δήλωσε στεναχωρημένος που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι μαζικές απαγωγές παιδιών στη Νιγηρία έχουν αποκτήσει χαρακτήρα «επιδημίας», ειδικά στα βόρεια της χώρας. Εκτιμάται πως χιλιάδες παιδιά έχουν αφήσει το σχολείο λόγω αυτών των γεγονότων. Η πιο πρόσφατη απαγωγή παιδιών από σχολείο ήταν τον Ιούλιο του 2021, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επιδρομή σε σχολείο και απήγαγαν πάνω από 150 παιδιά. Τελικά, τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού καταβλήθηκαν λίτρα από τους γονείς τους.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM