Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο στη Νιγηρία

Ένοπλοι απήγαγαν 280 μαθητές από σχολείο στη Νιγηρία Facebook Twitter
Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές στη Νιγηρία
0

Πάνοπλοι άντρες εισέβαλαν σε σχολείο στη Νιγηρία και απήγαγαν 280 μαθητές.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο της πόλης Κουρίγκα, στον Βορρά, την Πέμπτη και απήγαγαν τους 280 μαθητές, όπως είπαν οι δάσκαλοι. Τα παιδιά είναι όλα ηλικίας από 8 έως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια και μαζί τους οι άντρες πήραν και έναν δάσκαλο. Το περιστατικό καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μαζική απαγωγή παιδιών στη Νιγηρία από το 2021. Η αστυνομία στην αρμόδια πολιτεία της Νιγηρίας, αρνείται προς το παρόν να σχολιάσει το γεγονός.

Η ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνηθίζει αυτή την πρακτική των απαγωγών παιδιών, τα οποία συνήθως απελευθερώνονται, αφού καταβληθούν χρηματικά λίτρα.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αρχές της χώρας να δράσουν προκειμένου να διασωθούν οι μαθητές, ενώ απελπισμένες εκκλήσεις κάνουν και οι γονείς. «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, περιμένουμε κι ελπίζουμε στον Θεό. Είναι τα δύο μου παιδιά που έχουν πάρει», δήλωσε η Φατίμα Ουσμάν στο πρακτορείο Reuters. Άλλος γονιός ανέφερε πως χωρικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την αρπαγή των παιδιών, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο ίδιος ανέφερε πως 17 από τα παιδιά που απήχθησαν είναι δικά του παιδιά και δήλωσε στεναχωρημένος που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι μαζικές απαγωγές παιδιών στη Νιγηρία έχουν αποκτήσει χαρακτήρα «επιδημίας», ειδικά στα βόρεια της χώρας. Εκτιμάται πως χιλιάδες παιδιά έχουν αφήσει το σχολείο λόγω αυτών των γεγονότων. Η πιο πρόσφατη απαγωγή παιδιών από σχολείο ήταν τον Ιούλιο του 2021, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επιδρομή σε σχολείο και απήγαγαν πάνω από 150 παιδιά. Τελικά, τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού καταβλήθηκαν λίτρα από τους γονείς τους.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM