Ένα μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων βγαίνει στο «σφυρί»

Μαύρο διαμάντι Facebook Twitter
Sotheby's
0

Ένα μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που είναι πραγματικά έξω από αυτόν τον κόσμο αποκαλύφθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's Dubai.

Το σπάνιο στολίδι, το οποίο ο οίκος Sotheby's έχει ονομάσει «The Enigma», πιστεύεται ότι προήλθε από το διάστημα -- είτε δημιουργήθηκε από μια μετεωρική πρόσκρουση είτε από έναν αστεροειδή που φέρει διαμάντια που συγκρούστηκε με τη Γη.

Ένα φυσικό πολύπλευρο μαύρο διαμάντι αυτού του μεγέθους είναι ένα «εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο», σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's, ο οποίος αναμένει ότι θα πουληθεί έως και 5 εκατομμύρια λίρες (6,8 εκατομμύρια δολάρια) όταν βγει στο σφυρί τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο, μετά την έκθεσή του. στο Ντουμπάι και το Λος Άντζελες.

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως διαμάντια Carbonado, μπορούν να χρονολογηθούν μεταξύ 2,6 και 3,8 δισεκατομμυρίων ετών και έχουν ίχνη αζώτου και υδρογόνου -- στοιχεία που βρίσκονται στο διαστρικό διάστημα. Περιέχουν επίσης οσβορνίτη, ένα ορυκτό που υπάρχει στους μετεωρίτες.

Η Nikita Binani, ειδικός στα κοσμήματα στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο, αποκάλεσε το διαμάντι «ένα πραγματικό φυσικό φαινόμενο».

«Η πώλησή του αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα από τα πιο σπάνια κοσμικά θαύματα δισεκατομμυρίων ετών που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα», σημειώνει δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

Το σχήμα του διαμαντιού είναι εμπνευσμένο από το σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής του Hamsa, ένα σημάδι προστασίας, που σημαίνει πέντε στα αραβικά. Το θέμα των πέντε σχετίζεται με όλη την πέτρα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοπρασίας. Εκτός από τα 555,55 καράτια του, περιέχει επίσης ακριβώς 55 όψεις ή πρόσωπα.
Τα μαύρα διαμάντια που είναι πολυεπίπεδα έχουν πουληθεί στο παρελθόν σε τιμές που ξεπερνούν τις 10.000 λίρες (13.600 $) ανά καράτι, δήλωσε ο Sotheby's στο CNN.

Οι προσφορές για το διαμάντι μπορούν να γίνουν μέσω προσφορών από τις 3 έως τις 9 Φεβρουαρίου και ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι θα δεχτεί κρυπτονομίσματα ως πληρωμή.
 

Με πληροφορίες CNN

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Η μουσικός - Πρόσωπο της Χρονιάς σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο ΤΙΜΕ - Οι αποκαλύψεις για τον πρώην μάνατζέρ της και η δικαίωσή της στην κόντρα με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ
NEWSROOM