Έλον Μασκ: Νέα πολιτική στροφή με 10 εκατ. δολάρια σε Ρεπουμπλικάνους παρά τη ρήξη με Τραμπ

Έλον Μασκ: Νέα πολιτική στροφή με 10 εκατ. δολάρια σε Ρεπουμπλικάνους παρά τη ρήξη με Τραμπ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, συνεχίζει να στηρίζει Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους με τεράστια χρηματικά ποσά, ακόμη και μετά τη δημόσια ρήξη του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής των ΗΠΑ, ο Μασκ κατέθεσε $5 εκατ. σε καθένα από τα δύο μεγαλύτερα Super PACs που υποστηρίζουν Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους στη Βουλή και τη Γερουσία, μόλις στις 27 Ιουνίου, λίγες ημέρες προτού δηλώσει πως σκέφτεται να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα με την ονομασία «America Party».

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως, παρά τις εξαγγελίες περί αποστασιοποίησης, ο Μασκ παραμένει ο μεγαλύτερος δωρητής σε επιτροπές που στηρίζουν Ρεπουμπλικάνους για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026.

Μετά την αποτυχία του υποστηριζόμενου υποψηφίου Μπραντ Σίμελ (Brad Schimel) στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν, όπου ο Μασκ ξόδεψε μεγάλο μέρος των $45 εκατ. που διέθεσε στο «America PAC», ο δισεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει πως θα «φρενάρει» τις πολιτικές δωρεές του.

Την ίδια στιγμή, η σχέση του με τον Τραμπ κατέρρευσε όταν ο Μασκ χαρακτήρισε το βασικό φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως «γεμάτο σπατάλες» και άφησε αιχμές για δεσμούς του πρώην προέδρου με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν. Ο Τραμπ απάντησε προειδοποιώντας για πιθανή ακύρωση συμβολαίων με τις SpaceX και Starlink, ακόμη και για απέλαση του Μασκ.

Ωστόσο, παρά την εξαγγελία δημιουργίας του “America Party”, καμία επίσημη κίνηση για την ίδρυση νέου κόμματος δεν έχει καταγραφεί σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν «ζεστάνει» ξανά. Ο Τραμπ δήλωσε πρόσφατα πως «θέλει οι επιχειρήσεις του Έλον Μασκ να ευημερήσουν».

Παρά τις ανατροπές, ο Μασκ δεν έχει σχολιάσει τις τελευταίες δωρεές του ούτε έχει επιβεβαιώσει αν συνεχίζει με το υποτιθέμενο νέο κόμμα.

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί τη χώρα σε μαζική κινητοποίηση εν μέσω απειλών των ΗΠΑ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις εν μέσω απειλών των ΗΠΑ

«Αποφάσισα ότι το Σάββατο και την Κυριακή θα οργανώσουμε μεγάλες κινητοποιήσεις (...) για να στείλουμε μήνυμα στον ιμπεριαλισμό: Ως εδώ με τις απειλές σας!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Οι αδελφοί Μενέντεζ εξετάζονται για αποφυλάκιση μετά από 35 χρόνια

Διεθνή / Οι αδελφοί Μενέντεζ εξετάζονται για αποφυλάκιση μετά από 35 χρόνια

Οι Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ θα εμφανιστούν ενώπιον του συμβουλίου αποφυλάκισης της Καλιφόρνια για να διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους, μετά από δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα για τη δολοφονία των γονιών τους.
LIFO NEWSROOM
Γερμανός στρατιωτικός προς ΝΑΤΟ: «Μην είστε αφελείς» - Θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για την Ουκρανία

Διεθνή / Γερμανός στρατιωτικός προς ΝΑΤΟ: «Μην είστε αφελείς» - Θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για την Ουκρανία

Ο συνταγματάρχης Andre Wuestner, επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην υποτιμούν το στρατιωτικό έργο
LIFO NEWSROOM
Ο Καναδάς στρέφεται σε Σουηδία και Φινλανδία για στρατιωτικές συμφωνίες μετά τις απειλές Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς στρέφεται σε Σουηδία και Φινλανδία για στρατιωτικές συμφωνίες μετά τις απειλές Τραμπ

Ο Καναδάς επιδιώκει στενότερη συνεργασία με Σουηδία και Φινλανδία σε άμυνα και εμπόριο, μειώνοντας την εξάρτησή του από τις ΗΠΑ, μετά τις απειλές Τραμπ για προσάρτηση
LIFO NEWSROOM