Έλον Μασκ: Δεν μπορώ πλέον να υποστηρίξω τους Δημοκρατικούς, θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους

Ο Έλον Μασκ με τη μητέρα του στο κόκκινο χαλί Facebook Twitter
Ο Έλον Μασκ με τη μητέρα του (Φωτ.: EPA)
0

Ο Έλον Μασκ εξέφρασε μέσω Twitter τη δυσαρέσκειά του για τους Δημοκρατικούς και δήλωσε ότι πλέον θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους. 

«Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς, επειδή ήταν (κυρίως) το κόμμα της καλοσύνης. Αλλά έχουν γίνει το κόμμα της διαίρεσης και του μίσους, οπότε πλέον δεν μπορώ να τους υποστηρίξω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος. 

«Τώρα, παρακολουθείστε να εξελίσσεται η εκστρατεία τους με τα βρώμικα κόλπα εναντίον μου», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο Μασκ. Πρόσφατα, προανήγγειλε ότι θα αναιρέσει τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, όταν θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της πλατφόρμας. Επίσης, κατηγόρησε το Twitter είναι θετικά προδιατεθειμένο προς την άκρα αριστερά, επειδή η έδρα του είναι στην Καλιφόρνια, πολιτεία γνωστή για τις προοδευτικές πολιτικές της. 

Η μετοχή της Tesla κατέγραψε πτώση κατά 6,8% χθες, Τετάρτη, μετά την ανάρτηση του Μασκ στην οποία εξέφρασε την υποστήριξή του στους Ρεπουμπλικάνους. Στα trend του Twitter ήταν αναρτήσεις που χλεύαζαν τον «φτωχό Μασκ», κάτι που έκανε τη μητέρα του να πάρει θέση στο Twitter για τον υπερασπιστεί. 

«Φτωχέ Έλον, μπορεί να είναι μόνο ο δεύτερος ή ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τώρα», έγραψε ένας χρήστης της πλατφορμας. «Φτωχέ Έλον. Κανένας φιλελεύθερος δεν θα αγοράζει πλέον τα αυτοκίνητά του, όταν υπάρχουν τόσο πολλές καλύτερες επιλογές», έγραψε άλλος. 

Η μητέρα του δισεκατομμυριούχου, Μάγιε Μασκ, επέκρινε κάποιες αναρτήσεις για τα «μοχθηρά σχόλια» και υποστήριξε ότι ήταν «τρολ ή bots», αναφερόμενη στους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. 

Ο Μασκ έχει επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς για τις προτάσεις τους σχετικά με τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων και την παροχή περισσοτέρων φορολογικών κινήτρων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα από εργάτες μέλη συνδικαλιστικών σωματείων. Στα εργοστάσια της Tesla στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν σωματεία εργαζομένων. 

Πέρυσι, η Tesla μετέφερε την έδρα της από την Καλιφόρνια στο πιο συντηρητικό Τέξας. Ο Μασκ επίσης μετακόμισε από την Καλιφόρνια στο Τέξας όπου δεν υπάρχει πολιτειακός φόρος εισοδήματος. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM