Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για για την δολοφονική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Λύρα ΜακΚι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Οι δύο άνδρες ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα είχαν συλληφθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στης χώρας. 

 

«Η ομάδα του εγκληματολογικού της αστυνομίας συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και της ανθρωποκτονίας», είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.  

Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) συνεχίζουν την έκκλησή τους για βοήθεια από άτομα που ζουν στο Creggan όπου έγιναν τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς.

 

Ο επιθεωρητής Τζέισον Μέρφι δήλωσε ότι «έχουμε λάβει πολύ θετική υποστήριξη από την κοινότητα, αλλά πρέπει να μετατρέψουμε αυτή την υποστήριξη σε απτές αποδείξεις που θα μας επιτρέψουν να φέρει τους δολοφόνους της Λύρα στη δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε θετικά και ευαισθητοποιημένα με την τοπική κοινότητα για να το πετύχουμε»


«Συνεχίζω να απευθύνω έκκληση σε εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο Fanad Drive και στο Central Drive την Πέμπτη το βράδυ και έχουν βίντεο από κινητά τηλέφωνα για να έρθουν και να μιλήσουν με τους αξιωματικούς δίνοντάς μας τα βίντεο από τα κινητά» συμπλήρωσε.

 

Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν του την περασμένη Πέμπτη. 

 

Με πληροφορίες από Skynews