Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Βόρεια Ιρλανδία

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Βόρεια Ιρλανδία Facebook Twitter
0

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για για την δολοφονική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Λύρα ΜακΚι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα είχαν συλληφθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στης χώρας. 

«Η ομάδα του εγκληματολογικού της αστυνομίας συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και της ανθρωποκτονίας», είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.  

Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) συνεχίζουν την έκκλησή τους για βοήθεια από άτομα που ζουν στο Creggan όπου έγιναν τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς.

Ο επιθεωρητής Τζέισον Μέρφι δήλωσε ότι «έχουμε λάβει πολύ θετική υποστήριξη από την κοινότητα, αλλά πρέπει να μετατρέψουμε αυτή την υποστήριξη σε απτές αποδείξεις που θα μας επιτρέψουν να φέρει τους δολοφόνους της Λύρα στη δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε θετικά και ευαισθητοποιημένα με την τοπική κοινότητα για να το πετύχουμε»


«Συνεχίζω να απευθύνω έκκληση σε εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο Fanad Drive και στο Central Drive την Πέμπτη το βράδυ και έχουν βίντεο από κινητά τηλέφωνα για να έρθουν και να μιλήσουν με τους αξιωματικούς δίνοντάς μας τα βίντεο από τα κινητά» συμπλήρωσε.

Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν του την περασμένη Πέμπτη. 

Με πληροφορίες από Skynews



Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM