Εκτός του «Good Morning Britain» βρίσκεται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες ο οικοδεσπότης της εκπομπής, Πιρς Μόργκαν μετά τα σχόλιά του για την Μέγκαν Μαρκλ.

 

Η ITV ανακοίνωσε την απόφαση αφού το αρμόδιο ρυθμιστικό όργανο για την τηλεόραση, η Ofcom, είπε ότι διερευνά τα σχόλιά του μετά από 41.000 καταγγελίες.

 

Στο σόου της Δευτέρας, όπου είναι οικοδεσπότης τα τελευταία έξι χρόνια, ο Μόργκαν είπε ότι «δεν πίστευε ούτε μια λέξη», από όσα ανέφερε η δούκισσα του Σάσεξ στην πολυσυζητημένη συνέντευξη στην  Όπρα Γουίνφρεϊ.

 

Ένας εκπρόσωπος του ITV δήλωσε πως «Μετά από συζητήσεις με το ITV, ο Πιρς Μόργκαν αποφάσισε ότι τώρα είναι η ώρα να φύγει από το Good Morning Britain. Η ITV έχει αποδεχτεί αυτήν την απόφαση και δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο».

 

Η αποχώρησή του ακολούθησε μια σύγκρουση στον αέρα με τον παρουσιαστή του καιρού Alex Beresford, ο οποίος επέκρινε τον Μόργκαν νωρίτερα σήμερα  κατά τη διάρκεια της εκπομπής με αποτέλεσμα ο οικοδεσπότης να αποχωρήσει από το πλατό. Επέστρεψε μετά από 10 λεπτά.

 

Επίσης την Τρίτη, η διευθύνουσα σύμβουλος του ITV Carolyn McCall είπε ότι «πιστεύει απολύτως αυτό που λέει η (δούκισσα), προσθέτοντας ότι το ITV είναι «απόλυτα αφοσιωμένο» σε ζητήματα ψυχικής υγείας.

 

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας Mind, η οποία είναι συνεργάτης του ITV στην καμπάνια της στο Britain Get Talking, επέκρινε επίσης τον Μόργκαν, λέγοντας ότι «απογοητεύτηκε» από τα σχόλια του παρουσιαστή.

 

Ο Μόργκαν δεν έχει σχολιάσει την αποχώρησή του, πέρα ​​από τη δημοσίευση ενός gif στο Twitter όπου απεικονίζεται ένα ρολόι.

 

 

 

 

Με πληροφορείς του BBC/ITV/Deadline