Μία ημέρα μετά τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ απάντησε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση. 

 

Στο λιτό δελτίο τύπου εκ μέρους της Βασίλισσας Ελισάβετ γίνεται ξεχωριστή αναφορά στις αιχμές για ρατσισμό, που είχε θίξει χθες η Δούκισσα του Σάσσεξ. «΄Όλη η οικογένεια θλίβεται μαθαίνοντας σε πλήρη έκταση, πόσες προκλήσεις επιφύλαξαν τα τελευταία χρόνια στον Χάρι και την Μέγκαν» σημειώνει το Παλάτι. 

 

 

«Τα ζητήματα που εθίγησαν, ιδίως το φυλετικό, είναι ανησυχητικά. Αν και ορισμένες αναμνήσεις ενδέχεται να ποικίλουν, λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια ιδιωτικώς. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας.»

 

«Ανησυχούσαν για το χρώμα δέρματος του Άρτσι»

 

Στη συνέντευξη που προβλήθηκε χθες από το CBS, η Μέγκαν δήλωνε πως πληροφορήθηκε μέσω του Χάρι ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού της, και φοβούνταν μήπως ήταν πολύ «σκοτεινό». Η Δούκισσα του Σάσσεξ δεν αποκάλυψε ποιοι είχαν εκφράσει αυτές τις ρατσιστικές ανησυχίες, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ καταστροφικό». Σε αυτό το σημείο ούτε ο Χάρι θέλησε να δώσει κάποιο στοιχείο και απλώς περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει αλλόκοτη τη συγκεκριμένη κουβέντα. «Είναι ένας διάλογος τον οποίον δεν θα μοιραστώ ποτέ».

 

«Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σε περίεργη θέση, σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μπήκε στο τραπέζι αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος». Η Όπρα τον ρώτησε: «Αν με κάποιον τρόπο σας είχαν στηρίξει θα είχατε μείνει;» με τον Χάρι να απαντά «Χωρίς αμφιβολία, ναι».

 

Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε να δώσει τίτλο στον Άρτσι 

 

Παρά τις φήμες που ήθελαν τον Χάρι και την Μέγκαν να είναι αντίθετοι στην ανάθεση βασιλικού τίτλου στον γιο τους, η οδηγία ήρθε - κατά τα λεγόμενά τους - από το Παλάτι. Η Μέγκαν εξήγησε στην Όπρα πως, αν και η ίδια δεν νοιαζόταν για τον τίτλο, αυτός θα αποτελούσε σημαντικό εχέγγυο που «θα επηρέαζε την ασφάλεια» του παιδιού.

 

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ενώ ο Άρτσι θα έπρεπε αυτομάτως να λάβει τίτλο, το πλαίσιο άλλαξε ενόσω η Μέγκαν Μαρκλ ήταν έγκυος. Όπως παρατήρησε η Μέγκαν αυτό θα έκανε το παιδί της το πρώτο «έγχρωμο μέλος της βασιλικής οικογένειας και ταυτόχρονα το μόνο εγγόνι της βασίλισσας χωρίς τίτλο» σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εγγόνια που είχαν αμέσως λάβει κάποιο τίτλο ευγενείας.  

 

Δεκατέσσερις μήνες μετά την παραίτηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα καθήκοντα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη για όλο το παρασκήνιο στην Όπρα Γουίνφρεϊ, επιβεβαιώνοντας σχεδόν πολλές από τις φήμες κόντρα στην επίσημη εκδοχή του Στέμματος. 

 

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός που εν μία νυκτί έγινε Δούκισσα του Σάσσεξ, αποκάλυψε πως η βασιλική ζωή είχε σοβαρές συνέπειες στην ψυχική της υγεία, λέγοντας πως είχε ακόμα αυτοκτονικές τάσεις: «Ντρεπόμουν να το πω τότε, ντρεπόμουν να το παραδεχτώ στον Χάρι. Αλλά γνώριζα πως αν δεν μιλούσα, τότε θα το έκανα. Απλά δεν ήθελα να ζήσω άλλο».