«Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail, μετά τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ που μεταδόθηκε χθες. 

 

Η Βρετανή υφυπουργός αρμόδια για τα Παιδιά και τις Οικογένειες δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας», ενώ ο γνωστός Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν σημείωσε ότι «αυτή η συνέντευξη είναι μια απολύτως επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας».

 

Αυτές είναι μερικές από τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι, κατά την οποία εκείνη κατηγόρησε κάποιον στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ότι εξέφρασε ανησυχίες για το πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το δέρμα του γιου τους.


«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας», δήλωσε στο Sky News η Βίκυ Φορντ, υφυπουργός αρμόδια για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, αν και πρόσθεσε πως δεν είδε τη συνέντευξη στο CBS η οποία μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.


«Η μοναρχία μόλις επλήγη από την χειρότερη κρίση της από την παραίτηση του 1936. Είτε για το καλό της Βρετανίας είτε για το καλό των νεότερων μελών της βασιλικής οικογένειας αυτός ο σάπιος θεσμός πρέπει να φύγει», αναφέρει η Republic, οργάνωση που αγωνίζεται για την κατάργηση της μοναρχίας. 


«Αυτή η συνέντευξη συνιστά απολύτως μια επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας. Τις περίμενα όλες αυτές τις άθλιες καταστροφικές ανοησίες, που εξυπηρετούν μόνον την ίδια, από την Μέγκαν Μαρκλ - αλλά για τον Χάρι, ότι θα την άφηνε να αποκαθηλώσει την οικογένειά του και την Μοναρχία κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι επαίσχυντο», σχολίασε ο Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής, Πιρς Μόργκαν. 


«Η Μέγκαν Μάρκλ, η ανιδιοτελής μου φίλη, ζει τη ζωή της -και ηγείται δίνοντας το παράδειγμα- με ενσυναίσθηση και συμπόνοια. Με διδάσκει καθημερινά τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ευγενής. Τα λόγια της δείχνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει», δήλωσε η Αμερικανίδα τενίστρια Σερίνα Γουίλιαμς, ενώ, η πρώην τενίστρια Μπίλι Τζιν Κινγκ ανέφερε ότι «ανάμεσα στις αποκαλύψεις από την συνέντευξη της Μέγκαν και του Χάρι βρίσκεται η πάλη της Μέγκαν με την ψυχική υγεία. Ελπίζουμε ότι η ειλικρίνειά της θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή και μεγαλύτερη βοήθεια για αυτούς που την χρειάζονται».


«Ίσως θα έπρεπε απλώς να κάνουν την Όπρα βασίλισσα και να τελειώνουν», σχολίασε ο Τζόρτζ Τάκεϊ, πρώην ηθοποιός του STAR TREK. 


«Η βασιλεία δεν είναι ασπίδα από την καταστροφή και την απόγνωση του ρατσισμού», ανέφερε η Μπερνίς Κινγκ, το τελευταίο παιδί του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «Ξέρετε γιατί οι μαύρες γυναίκες πιστεύουν την Μέγκαν; Επειδή ξέρουμε ακριβώς πώς είναι αυτές οι μικροεπιθέσεις. Και πώς σε οδηγούν σιγά σιγά στην τρέλα», έγραψε η δημοσιογράφος του Ε!, Νίνα Πάρκερ.


«Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό» ήταν το πρωτοσέλιδο της Daily Mail, ενώ η Daily Mirror έγραψε: «Ρωτούσαν πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του Άρτσι».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ