Έγγραφο- φωτιά της ΕΕ προειδοποιεί για χημική επίθεση τζιχαντιστών στην Ευρώπη

Έγγραφο- φωτιά της ΕΕ προειδοποιεί για χημική επίθεση τζιχαντιστών στην Ευρώπη Facebook Twitter
2

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη- μέλη της πρέπει να προετοιμαστούν για μια πιθανή βιολογική ή χημική επίθεση στα εδάφη τους, αναφέρει έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου, που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα.


Το έγγραφο αναφέρει, σύμφωνα με τους ειδικούς, πως το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει διεθνώς απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής στην Ευρώπη. ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, νωρίτερα τον Νοέμβριο, είχε προειδοποιήσει επίσης για επίθεση με χημικά όπλα στη Γαλλία από τζιχαντιστές.


Η αναφορά γράφει πως μια χημική επίθεση στην Ευρώπη θα αποβεί «αποσταθεροποιητική» αφού κανείς δεν θα την περιμένει. «Επί του παρόντος, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν βλέπουν σοβαρά την πιθανότητα ομάδες εξτρεμιστών να χρησιμοποιήσουν χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά ή πυρηνικά υλικά σε επιθέσεις στην Ευρώπη» παρατηρείται στο κείμενο. «Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αντίκτυπος μια τέτοιας επίθεσης, αν συμβεί, θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερο αποσυντονισμό».


«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να εξετάσουν σοβαρά τη δημόσια προειδοποίηση για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης με χρήση χημικών ή ακόμη και πυρηνικών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Παρόλο που οι θεσμοί στην Ευρώπη εργάζονται για να αποτρέψουν μια πιθανή επίθεση με χημικά, υπάρχουν «μερικά κενά», υποστηρίζει η έκθεση. Το χάσμα εντοπίζεται κυρίως στις πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ τους τα κράτη- μέλη.
Στο έγγραφο αναφέρονται επίσης και οι ανακοινώσεις του ΙΚ, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, πως επίκεινται επιπλέον χτυπήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρώμη και το Λονδίνο, αλλά και η Ουάσινγκτον.


Τέλος, υπενθυμίζεται πως έχει αποδειχτεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στην κατοχή του κι έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τόσο στη Συρία όσο και το Ιράκ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM