Έφτασε στη Λευκορωσία η ουκρανική αντιπροσωπεία - «Άμεση» εκεχειρία θέλει το Κίεβο

Έφτασε στη Λευκορωσία η ουκρανική αντιπροσωπεία - «Άμεση» εκεχειρία θέλει το Κίεβο Facebook Twitter
0

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί εκεί όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει «άμεση» εκεχειρία και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της. «Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας περιλαμβάνει τον υπουργό Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ και τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον τόπο διεξαγωγής των σημερινών διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Στη Λευκορωσία, όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένοντας να φτάσουν οι αντιπροσωπείες», ανέφερε το υπουργείο σε tweet γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα.

Κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής της, η Μόσχα δήλωσε ότι θέλει να επιτευχθεί «μια συμφωνία» με το Κίεβο στις σημερινές συνομιλίες, την ώρα που η επίθεσή της δείχνει να συναντά μεγαλύτερη αντίσταση από αυτό που αναμενόταν.

«Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Λευκορωσία πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ και σε μικρή απόσταση από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, ο οποίος βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM