Δύτες εντόπισαν ανοιχτά της Τυνησίας γαλλικό υποβρύχιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο είχε βυθιστεί από γερμανικό U-Boat, το 1917.

 

Οι επικεφαλής κλαμπ καταδύσεων αναζητούσαν νέα σημεία για να εξερευνούν με τους μαθητές τους, όταν εντόπισαν το υποβρύχιο. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν ναυάγια, αλλά δεν ξέραμε τι θα βρίσκαμε», εξήγησε ο επικεφαλής του Ras Adar club, Σελίμ Μπακάρ. «Στην πρώτη κατάδυση, αντικρίσαμε το υποβρύχιο», συμπλήρωσε.

 

 

 

Αφού συμβουλεύτηκαν αρκετούς ειδικούς, οι δύτες κατέληξαν ότι το εν λόγω υποβρύχιο μπορεί να είναι μόνο το Ariane, το οποίο είχε ως βάση του το, γαλλικό τότε, λιμάνι στην Μπιζέρτα. «Αυτό είναι το τρίτο υποβρύχιο που εντοπίζεται στην Τυνησία και το πρώτο από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι συναρπαστικό, σαν να ζωντανεύει ένα βιβλίο ιστορίας», δήλωσε ο Μπακάρ.

 

Détails de l'épave de Ariane Q 100

Δημοσιεύτηκε από Plongée à El Haouaria Club Ras Adar στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

 

Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά υποβρύχια προκάλεσαν χάος ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας, όπου αναπτύχθηκαν αρχικά, προκειμένου να αποκόψουν την ενίσχυση των Συμμάχων από τις γαλλικές αποικίες, εξήγησε ο ιστορικός Αλί Αΐτ Μιχούμπ, από το πανεπιστήμιο της Μανούμπα.

 

Δύτες βρήκαν γαλλικό υποβρύχιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανοιχτά της Τυνησίας

 

Δύτες βρήκαν γαλλικό υποβρύχιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανοιχτά της Τυνησίας

 

Περίπου 80.000 Τυνήσιοι επιστρατεύθηκαν προκειμένου να πολεμήσουν ή να εργαστούν στα γαλλικά εργοστάσια κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπλήρωσε ο ιστορικός μιλώντας στο AFP.

 

Το Ariane τορπιλίστηκε από ένα γερμανικό υποβρύχιο U-Boat, ενώ βρισκόταν ακόμη στην επιφάνεια. Μόνο 8 από τα 29 μέλη του πληρώματός του διασώθηκαν, σύμφωνα με γαλλική ένωση για πρώην χειριστές υποβρυχίων. «Δεν είναι σύνηθες να εντοπίζονται ναυάγια υποβρυχίων, ιδιαίτερα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή δεν γνωρίζουμε ακριβώς πού βυθίστηκαν», εξήγησε ο ναύαρχος Ντομινίκ Σαλ, επικεφαλής αυτής της ένωσης.

 

Με πληροφορίες από AFP