Δολοφονία Κασόγκι: Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 20 υπόπτους

Δολοφονία Κασόγκι: Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 20 υπόπτους Facebook Twitter
0

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Interpol εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης για 20 άτομα που καταζητούνται (σ.σ από τις τουρκικές αρχές) για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.


Το υπουργείο τόνισε ότι είχε ζητήσει από την Interpol να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον 18 υπόπτων στις 15 Νοεμβρίου και εναντίον δύο ακόμη στις 21 Δεκεμβρίου.


Τα εντάλματα εκδόθηκαν την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο ενώ η Interpol δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.


Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από μια ομάδα 15 Σαουδαράβων. Η σορός του Κασόγκι δεν έχει βρεθεί.

Η δίκη 11 υπόπτων ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία και ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει την θανατική ποινή για πέντε εξ αυτών.


Παράλληλα σήμερα, ο επικεφαλής της κρατικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας, ο Μπαντάρ Αλ Αϊμπάν, δήλωσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ότι το Ριάντ απορρίπτει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση Κασόγκι.

Υποστήριξε ότι οι σαουδαραβικές αρχές έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διαλεύκανση αυτού του «ειδεχθούς εγκλήματος» και αυτού του «ατυχούς συμβάντος», όπως το χαρακτήρισε.

Παρά την απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη στυγνή δολοφονία, ο Αϊμπάν τόνισε ότι το Ριάντ δεν θα αποδεχθεί μια ξένη ανάμιξη, όπως την χαρακτήρισε, στις εσωτερικές του υποθέσεις και στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Το Ριάντ παραδέχεται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο του, αλλά αρνείται την εμπλοκή της σαουδαραβικής ηγεσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Διεθνή / Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner και την κακή φήμη της, η Ρωσία αντικαθιστά τους μισθοφόρους της στην Αφρική με την επίσημη παραστρατιωτική ομάδα Africa Corps, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη νομιμότητα της Μόσχας στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν:

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Μητέρες και παιδιά θα πεθάνουν» - Οι συνέπειες των περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή το κλείσιμο 422 δομών υγείας στο Αφγανιστάν - Κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων μιλούν για μια κατάσταση που «φλερτάρει» με τον θάνατο
LIFO NEWSROOM
Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Διεθνή / Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Η Συρία ετοιμάζει νέα τραπεζογραμμάτια αφαιρώντας δύο μηδενικά από τη λίρα για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αξίας της - Τι σημαίνει για τις καθημερινές συναλλαγές και την πολιτική αλλαγή στη χώρα;
LIFO NEWSROOM
«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM