Δολοφονία Κασόγκι: Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 20 υπόπτους

Δολοφονία Κασόγκι: Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 20 υπόπτους Facebook Twitter
0

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Interpol εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης για 20 άτομα που καταζητούνται (σ.σ από τις τουρκικές αρχές) για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.


Το υπουργείο τόνισε ότι είχε ζητήσει από την Interpol να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον 18 υπόπτων στις 15 Νοεμβρίου και εναντίον δύο ακόμη στις 21 Δεκεμβρίου.


Τα εντάλματα εκδόθηκαν την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο ενώ η Interpol δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.


Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από μια ομάδα 15 Σαουδαράβων. Η σορός του Κασόγκι δεν έχει βρεθεί.

Η δίκη 11 υπόπτων ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία και ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει την θανατική ποινή για πέντε εξ αυτών.


Παράλληλα σήμερα, ο επικεφαλής της κρατικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας, ο Μπαντάρ Αλ Αϊμπάν, δήλωσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ότι το Ριάντ απορρίπτει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση Κασόγκι.

Υποστήριξε ότι οι σαουδαραβικές αρχές έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διαλεύκανση αυτού του «ειδεχθούς εγκλήματος» και αυτού του «ατυχούς συμβάντος», όπως το χαρακτήρισε.

Παρά την απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη στυγνή δολοφονία, ο Αϊμπάν τόνισε ότι το Ριάντ δεν θα αποδεχθεί μια ξένη ανάμιξη, όπως την χαρακτήρισε, στις εσωτερικές του υποθέσεις και στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Το Ριάντ παραδέχεται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο του, αλλά αρνείται την εμπλοκή της σαουδαραβικής ηγεσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM