Δικαστής μπλόκαρε νόμο για ειδική σήμανση για τρανς άτομα στις τουαλέτες επιχειρήσεων

Τενεσί: Δικαστής μπλοκάρει νόμο που αναγκάζει τις επιχειρήσεις να έχουν ειδική σήμανση στις τουαλέτες για άτομα τρανς Facebook Twitter
NBCNews
0

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε νόμο που ίσχυε στο Τενεσί, ο οποίος απαιτούσε από τις επιχειρήσεις να αναρτούν ειδική σήμανση εάν επιτρέπουν σε τρανς άτομα να χρησιμοποιούν τουαλέτες που ταιριάζουν με την ταυτότητα του φύλου τους.

Ο νόμος είναι ο πρώτος του είδους στις ΗΠΑ και αναγκάζει τις επιχειρήσεις να έχουν ειδική σήμανση στις τουαλέτες, που να δείχνει ότι η εγκατάσταση «διατηρεί μια πολιτική που επιτρέπει τη χρήση τουαλέτας από οποιοδήποτε βιολογικό φύλο».

Το νομοσχέδιο υπεγράφη από τον Ρεπουμπλικανικό κυβερνήτη Μπιλ Λι τον Μάρτιο και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα.

Όμως, η ACLU (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) υπέβαλε αγωγή πριν από εβδομάδες για λογαριασμό δύο επιχειρήσεων του Τενεσί που ήταν αντίθετες με τον συγκεκριμένο νόμο.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο αντι-trans νόμος «παραβιάζει τα δικαιώματα του πρώτου άρθρου του Συντάγματος».

Η ACLU ζήτησε επίσης από το «δικαστήριο να ορίσει μια προκαταρκτική διαταγή προκειμένου να σταματήσει την επιβολή του νόμου όσο υπάρχει η αγωγή».

Η δικαστής της περιφέρειας των ΗΠΑ Aleta A Trauger χορήγησε την προκαταρκτική απόφαση την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εμποδίζοντας το Τενεσί να επιβάλει τον νόμο.

Στην απόφασή της, η Trauger σημείωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο νόμος παραβιάζει μια «βασική συνταγματική εντολή».

Ο Hedy Weinberg, εκτελεστικός διευθυντής της ACLU στο Τενεσί χαρακτήρισε τον νόμο «κακό για τις επιχειρήσεις» και «επιβλαβή για τα τρανσέξουαλ άτομα».

«Είμαστε χαρούμενοι που το δικαστήριο είδε ότι αυτός ο νόμος είναι πιθανώς αντισυνταγματικός και ελπίζουμε ότι το κράτος θα εγκαταλείψει τη ανώφελή προσπάθεια για την υπεράσπιση των διακρίσεων και την παραβίαση του πρώτου άρθρου του Συντάγματος», πρόσθεσε ο Weinberg.

Η Kye Sayers, μία από τις ενάγουσες, δήλωσε ότι είναι επίσης χαρούμενη που το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι «αντισυνταγματικό» να «έχεις μία επώδυνη σήμανση» για τρανς και μεσοφυλικούς ανθρώπους.

«Αυτά τα σημάδια μπορούν να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις μας και το περιβάλλον που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε για την κοινότητα, τους πελάτες και το προσωπικό μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το νόμο του Τενεσί, οι επιχειρήσεις έχουν 30 ημέρες για να αναρτήσουν την σχετική πινακίδα έξω από την «είσοδο κάθε δημόσιας τουαλέτας στο κτίριο ή την εγκατάσταση». Εάν δεν το κάνουν, επισύεται ποινή φυλάκισης έξι μηνών για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και πρόστιμα έως 500 δολ., σύμφωνα με το Associated Press.

Ο ανώτερος εισαγγελέας του Νάσβιλ, Γκλεν Φουνκ, ο οποίος επίσης αναφέρεται στην αγωγή της ACLU, δεσμέυτηκς τον Μάιο ότι το γραφείο του δεν θα επιβάλει τη μισητή αυτή νομοθεσία. Δήλωσε στο News4 Nashville πως «Πιστεύω ότι κάθε άτομο είναι ευπρόσδεκτο και άξιο σεβασμού στο Νάσβιλ.

»Η επιβολή των διαφοβικών ή ομοφοβικών νόμων είναι αντίθετη με αυτές τις αξίες. Το γραφείο μου δεν θα προάγει το μίσος» κατέληξε.

Με πληροφορίες του Pinknews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM