Δίχως τέλος οι αιματοχυσίες στην Υεμένη: 14 άμαχοι νεκροί σε αγορά

Δίχως τέλος οι αιματοχυσίες στην Υεμένη: 14 άμαχοι νεκροί σε αγορά Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αγορά στη δυτική Υεμένη από επιδρομή που αποδίδεται στις αεροπορικές δυνάμεις του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία που πολεμά τους αντάρτες Χούτι στη χώρα, δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές.

Από τα πλήγματα αυτά, τα οποία έγιναν χθες στην περιοχή Αλ Χάιμα, στη βορειοανατολική πόλη Τάιζ, έχασαν επίσης τη ζωή τους 11 αντάρτες και τραυματίστηκαν 16 άμαχοι, σύμφωνα με τους κατοίκους και έναν αξιωματούχο της τοπικής διοίκησης που είναι πιστή στην κυβέρνηση.

Η Τάιζ, μια μεγάλη πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης, ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, αλλά βρίσκεται περικυκλωμένη από αντάρτες.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πλήγμα οφείλεται σε λάθος. Αυτό έγινε σε μια περιοχή στην οποία ο συνασπισμός προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο "μια εξέγερση του πληθυσμού" κατά των ανταρτών Χούτι.

Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τη Σαουδική Αραβία επεμβαίνουν σε υποστήριξη των δυνάμεων του Χάντι, τον οποίο αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, και κατά των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος της χώρας, αλλά από το 2014 και την πρωτεύουσα Σαναά.

Σε περισσότερους από 60 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και την Κυριακή από τις μάχες και τις επιδρομές που έγιναν στη χώρα, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα τα Χριστούγεννα από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και υπευθύνους των νοσοκομείων.

Η σύγκρουση στην Υεμένη έχει εξάλλου στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί άμαχοι, μετά τον Μάρτιο του 2015 οπότε επενέβη ο αραβικός συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. O συνασπισμός αυτός υπολογίζει σε 11.000 τους αντάρτες Χούτι που έχει σκοτώσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM