Διακόπτονται δρομολόγια τρένων στην Πολωνία: Αγωνία για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία

Διακοπή δρομολογίων των τρένων στην Πολωνία: Αγωνία για τους πρόσγυφες που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Διακοπή δρομολογίων των τρένων παρατηρείται σήμερα σε πολλά σημεία σε όλη την Πολωνία, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία PKP PLK.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρόβλημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα φάση, καθώς πολλά είναι τα άτομα που εγκαταλείπουν την Ουκρανία εν μέσω πολέμου χρησιμοποιώντας το τρένο ως μεταφορικό μέσο.

Ο υπουργός Υποδομών Andrzej Adamczyk δήλωσε ότι οι τεχνικοί της εταιρείας εργάζονται προκειμένου να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από την Ουκρανία έχουν καταφύγει στην Πολωνία από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στη χώρα αυτή στις 24 Φεβρουαρίου. Η Πολωνία πρόσφερε στους πρόσφυγες δωρεάν εισιτήρια τρένου, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα.

«Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά προσφύγων, που είναι το κύριο καθήκον των σιδηροδρόμων τις τελευταίες ημέρες, συντονίζουμε πλήρως τις δραστηριότητες με το Υπουργείο Υποδομών, ώστε αυτή η διαδικασία να μην σταματήσει και να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του PKP PLK, Miroslav Skubišinski.

Η κατάρρευση του συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας επηρέασε σχεδόν ολόκληρη την Πολωνία και κάλυψε ένα δίκτυο περίπου 820 χιλιομέτρων σιδηροδρομικών γραμμών, πρόσθεσε ο Skubiszynski.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ