Διακόπτονται δρομολόγια τρένων στην Πολωνία: Αγωνία για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία

Διακοπή δρομολογίων των τρένων στην Πολωνία: Αγωνία για τους πρόσγυφες που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Διακοπή δρομολογίων των τρένων παρατηρείται σήμερα σε πολλά σημεία σε όλη την Πολωνία, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία PKP PLK.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρόβλημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα φάση, καθώς πολλά είναι τα άτομα που εγκαταλείπουν την Ουκρανία εν μέσω πολέμου χρησιμοποιώντας το τρένο ως μεταφορικό μέσο.

Ο υπουργός Υποδομών Andrzej Adamczyk δήλωσε ότι οι τεχνικοί της εταιρείας εργάζονται προκειμένου να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από την Ουκρανία έχουν καταφύγει στην Πολωνία από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στη χώρα αυτή στις 24 Φεβρουαρίου. Η Πολωνία πρόσφερε στους πρόσφυγες δωρεάν εισιτήρια τρένου, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα.

«Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά προσφύγων, που είναι το κύριο καθήκον των σιδηροδρόμων τις τελευταίες ημέρες, συντονίζουμε πλήρως τις δραστηριότητες με το Υπουργείο Υποδομών, ώστε αυτή η διαδικασία να μην σταματήσει και να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του PKP PLK, Miroslav Skubišinski.

Η κατάρρευση του συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας επηρέασε σχεδόν ολόκληρη την Πολωνία και κάλυψε ένα δίκτυο περίπου 820 χιλιομέτρων σιδηροδρομικών γραμμών, πρόσθεσε ο Skubiszynski.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM