O Πριγκόζιν κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε στρατεύματα της Wagner

O Πριγκόζιν κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε στρατεύματα της Wagner Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατηγόρησε τον στρατό της χώρας ότι εξαπέλυσε πλήγμα στα στρατεύματά του.

Οι ισχυρισμοί του επικεφαλής της Wagner σηματοδοτούν μια σημαντική κλιμάκωση στις σχέσεις της με τη Ρωσία. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι ένας «τεράστιος αριθμός» μαχητών του σκοτώθηκε και ορκίστηκε εκδίκηση, λέγοντας ότι θα ηγηθεί μιας «πορείας για δικαιοσύνη».

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται ότι επιτέθηκε στις δυνάμεις της Wagner. Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «όλες οι αναφορές του Πριγκόζιν που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» για ρωσικά χτυπήματα στα στρατόπεδα της Wagner «δεν ήταν αληθινές και αποτελούν πρόκληση».

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι η FSB, δηλαδή οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ξεκίνησαν ποινική έρευνα εναντίον του Πριγκόζιν, κατηγορώντας τον ότι «καλεί σε ένοπλη εξέγερση».

Η ομάδα Wagner είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση που μάχεται μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ο Πριγκόζιν γίνεται όλο και πιο επικριτικός απέναντι στις κινήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram, ο Πριγκόζιν είπε ότι «το κακό που κουβαλά η ρωσική στρατιωτική ηγεσία πρέπει να σταματήσει. Όσοι σκότωσαν τα παλικάρια μας και δεκάδες χιλιάδες ζωές Ρώσων στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία θα τιμωρηθούν», είπε.

«Σας ζητώ να μην αντισταθείτε. Όποιος το κάνει, θα θεωρηθεί απειλή και θα καταστραφεί. Αυτό ισχύει για όλα τα σημεία ελέγχου και την αεροπορία, που θα βρεθούν στον δρόμο μας. Η προεδρική εξουσία, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η ρωσική φρουρά θα δράσουν ως συνήθως. Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά για πορεία δικαιοσύνης, οι ενέργειές μας δεν παρεμβαίνουν με κανέναν τρόπο στα στρατεύματα» σημείωσε.

Με πληροφoρίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM