Βρετανός ακτιβιστής συνελήφθη στο Κατάρ λόγω διαμαρτυρίας για την LGBT κοινότητα - «Άγνωστο πού βρίσκεται»

Βρετανός ακτιβιστής συνελήφθη στο Κατάρ λόγω διαμαρτυρίας για την LGBT κοινότητα - «Άγνωστο πού βρίσκεται» Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Κατάρ σταμάτησε τη διαμαρτυρία του Βρετανού ακτιβιστή δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, Πίτερ Τάτσελ, έξω από το εθνικό μουσείο του εμιράτου που φιλοξενεί το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. 

Ο Τάτσελ παρέμεινε στο σημείο για πάνω από μία ώρα φορώντας ένα T-shirt που έγραφε #Qatarantigay και κρατώντας πλακάτ με την επιγραφή «Το Κατάρ συλλαμβάνει και υποβάλλει ΛΟΑΤ σε μεταστροφή». 

Δύο ένστολοι και άλλοι τρεις αστυνομικοί με πολιτικά μετέβησαν στο σημείο, δίπλωσαν το πλακάτ του και πήραν φωτογραφίες του διαβατηρίου του και άλλων προσωπικών του εγγράφων. 

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αποχώρηση των αστυνομικών μετά από χειραψία με τον Τάτσελ και χωρίς σύλληψη, το ίδρυμα τού ακτιβιστή ανακοίνωσε πως συνελήφθη, με τα ίχνη του να αγνοούνται. 

Ο Τάτσελ, ορκισμένος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εδώ και δεκαετίες, συνελήφθη, γνωστοποίησε το Ίδρυμα Peter Tatchell, προσθέτοντας πως παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται. 

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των  LGBTQ+ στο Κατάρ ή όποιο άλλο κράτος του Κόλπου. 

«Δεν μπορεί να υπάρχουν φυσιολογικοί αθλητικοί δεσμοί με ένα αφύσικο καθεστώς όπως του Κατάρ. Είναι ομοφοβική, σεξιστική κι ρατσιστική δικτατορία» τόνισε ο Τάτσελ λίγο πριν τη διαμαρτυρία του.

Και συνέχισε: «Το Κατάρ δεν μπορεί να επιτρέπεται να ξεπλένει τη φήμη του με αθλητικές διοργανώσεις. Χρησιμοποιεί το παγκόσμιο κύπελλο για να βελτιώσει τη διεθνή του εικόνα. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως το τυραννικό καθεστώς της Ντόχα δε θα σκοράρει στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων». 

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ. Οι διοργανωτές του μουντιάλ που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στο εμιράτο, διαμηνύουν πως όλοι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας, είναι καλοδεχούμενοι. 

Με πληροφορίες από Reuters/PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM