Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της Facebook Twitter
Louise & Anthony Shackleton / Sky News
0

Η Louise Shackleton από τη Βρετανία, κατηγορείται για συνεργεία στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία, τον Δεκέμβριο του 2024.

Μιλώντας για πρώτη φορά στο βρετανικό δίκτυο Sky News, η Louise Shackleton εξηγεί πως «δεν μετανιώνει» για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της και την απόφαση να τον στηρίξει σε αυτή την απόφαση, παρότι τώρα κατηγορείται για συνέργεια σε αυτοκτονία.

Ο σύζυγός της, Anthony, έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2024 με ευθανασία στην κλινική Dignitas στην Ελβετία, μετά από σχεδόν έξι χρόνια μάχης με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

«Έχω διαπράξει έγκλημα, το ομολογώ. Δεν μετανιώνω στιγμή. Ήταν ο άντρας μου και τον αγαπούσα. Το είχαμε συζητήσει σε βάθος για δύο χρόνια. Μου έλεγε: "Κοίταξε τις επιλογές μου. Ή θα πεθάνω ειρηνικά, με αξιοπρέπεια, χωρίς πόνο, ή θα καταλήξω σε ένα κρεβάτι, ανήμπορος, χωρίς να μπορώ καν να κοιτάξω γύρω μου αν δεν μου γυρίσεις εσύ το κεφάλι"» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως ήταν μία απόφαση που σκέφτονταν για χρόνια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του North Yorkshire, επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Περιγράφοντας τις τελευταίες τους ημέρες μαζί, εξήγησε πως «ήταν απόλυτα συμφιλιωμένος με την απόφασή του. Σε εκείνες τις τέσσερις ημέρες κατάλαβα ότι ήθελε να φύγει γαλήνια περισσότερο απ’ ό,τι ήθελε να μείνει μαζί μου. Ήταν σκληρό, αλλά αυτό αποδείκνυε πόσο αποφασισμένος ήταν».

«Αν ο νόμος είχε αλλάξει, θα ήμασταν μαζί με την οικογένεια, όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν. Αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τους ανθρώπους.

»Όμως πρέπει και να σεβόμαστε τις επιλογές των άλλων, ακόμη κι αν μας πληγώνουν. Μου ζήτησε να μην αφήσω το ταξίδι του να πάει χαμένο. Να πω την ιστορία του. Να αγωνιστώ. Και αυτό κάνω: για το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέξουν το πώς θα πεθάνουν. Είναι τόσο απλό», κατέληξε.

Στη Βρετανία, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία παραμένει παράνομη, αλλά οι ποινικές διώξεις είναι σπάνιες. Η επόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την εισαγωγή νομοθεσίας περί υποβοηθούμενης ευθανασίας στην Αγγλία και την Ουαλία έχει αναβληθεί κατά τρεις εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM