Βρετανία: Μην γκρινιάζετε για την τηλεκπαίδευση ή γίνετε δάσκαλοι, είπε διευθυντής σε γονείς

Βρετανία: Μην γκρινιάζετε για την τηλεκπαίδευση ή γίνετε δάσκαλοι, είπε διευθυντής σε γονείς Facebook Twitter
0

Ένας εξοργισμένος διευθυντής δημοτικού σχολείου στη Βρετανία είπε ουσιαστικά στους γονείς που παραπονιούνται για την τηλεκπαίδευση να σταματήσουν τα σχόλια ή να γίνουν οι ίδιοι δάσκαλοι.

Κάποιοι από τους γονείς χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στα παιδιά για τα διαδικτυακά μαθήματα προκειμένου να στείλουν «εξαιρετικά επικριτικά μηνύματα» στους εκπαιδευτικούς, για το πώς να κάνουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με τον Κόλιν Ντόουλαντ, του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου στο βόρειο Λονδίνο, οι γονείς αυτοί θεωρούν ότι είναι «ειδικοί της εκπαίδευσης». Έτσι, εκείνος τους πρότεινε να... αξιοποιήσουν αυτό το ταλέντο.

Σε επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, ο Ντόουλαντ συμβούλευσε αυτούς τους επικριτές του εκπαιδευτικού έργου να σπουδάσουν οι ίδιοι δάσκαλοι και μάλιστα συμπεριέλαβε και ένα link για σχετικές σπουδές.

Ο διευθυντής στην επιστολή του αναγνώρισε ότι αναπόφευκτα- λόγω της κατάστασης- υπάρχουν κάποια κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν και κάποιοι γονείς στέλνουν υποστηρικτικά και βοηθητικά μηνύματα, άλλοι εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στους δασκάλους για να στείλουν εξαιρετικά επικριτικά μηνύματα με συμβουλές για το πώς να κάνουν τη δουλειά τους, αμφισβητώντας την κατάρτιση, τις δεξιότητες και την ικανότητά τους, αναφέρει στην επιστολή του.

«Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους αυτούς τους γονείς, που τώρα θεωρούν ότι είναι ειδικοί της εκπαίδευσης, να εγγραφούν σε σπουδές για δασκάλους το συντομότερο δυνατό, καθώς ποτέ δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι και υποπτεύομαι ότι αρκετοί θα φύγουν από το επάγγελμα έπειτα από την τελευταία χρονιά», ανέφερε στην επιστολή.

Έπειτα από αυτή την κίνηση, ο διευθυντής έλαβε καταιγισμό email από γονείς «που μας ευχαριστούν για αυτό που κάνουμε και που ζητούν συγγνώμη εκ μέρους άλλων γονιών», δήλωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ