Βρετανία: «Κουλτούρα βιασμού» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα - Ξεκινάει μεγάλη έρευνα

Βρετανία: «Κουλτούρα βιασμού» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα - Ξεκινάει μεγάλη έρευνα Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Στο επίκεντρο εθνικής έρευνας βρίσκονται πολλά σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία μετά από καταγγελίες για «κακοποιητικές συμπεριφορές» και «κουλτούρα βιασμού». 

Η πρόσφατη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ αλλά και οι περισσότερες από 6.000 καταγγελίες μαθητών και σπουδαστών που μοιράστηκαν στον ιστότοπο «Everyone’s Invited» που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020, ήταν το εφαλτήριο για την κυβέρνηση που έχει ήδη σχηματίσει μία ομάδα από αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών, Παιδείας και υψηλόβαθμους της αστυνομίας ώστε να διερευνήσει τις υποθέσεις αυτές αλλά και να αποκαλύψει τυχόν συγκαλύψεις των εκπαιδευτικών στα εν λόγω σχολεία, μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Σύμφωνα με την Scotland Yard τα σχολεία ξεπερνούν σε αριθμό τα 100 και στη μακρά λίστα τους βρίσκονται ιδιωτικά και κρατικά ιδρύματα, ανάγοντας έτσι το θέμα σε «εθνικό ζήτημα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Metropolitan Police για βιασμούς και σεξουαλικά αδικήματα.


Mείζον θέμα η ασφάλεια των γυναικών


Σύμφωνα με την Scotland Yard τα σχολεία που εμπλέκονται ξεπερνούν σε αριθμό τα 100. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δεχτεί έντονες πιέσεις για να αναδείξει σε «μείζον θέμα» την ασφάλεια των γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και τον περιορισμό του φαινομένου των «κακοποιητικών συμπεριφορών».

Νυν και πρώην μαθητές έχουν δημοσιεύσει στον ιστότοπο «Everyone’s Invited» προσωπικές εμπειρίες κακοποίησης ακόμα και από την ηλικία των 9 ετών, αναδεικνύοντας μια ευρύτερη «κουλτούρα βιασμού» κυρίως σε ιδιωτικά αλλά και κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποθέσεις αυτές αφορούν περιπτώσεις μισογυνισμού, παρενοχλήσεων, ακόμα και βιασμών μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών σε πάρτυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Deutsche Welle, αναμένεται να εφαρμοστούν πρακτικές που θα οδηγήσουν ακόμα και σε «αιφνίδιες» επιθεωρήσεις σε σχολεία. Κάποια από αυτά μάλιστα αφορούν και την λεγόμενη «ελίτ» των βρετανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM