Βρετανία: Η Ρωσία εντείνει τον αδιάκριτο βομβαρδισμό αστικών περιοχών- Ο χάρτης του πολέμου στην Ουκρανία

Βρετανία: Η Ρωσία εντείνει τον αδιάκριτο βομβαρδισμό αστικών περιοχών- Ο χάρτης του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει περιορισμένη πρόοδο την τελευταία εβδομάδα, αλλά έχουν εντείνει τον αδιάκριτο βομβαρδισμό αστικών περιοχών της Ουκρανίας, επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. 

Στη σημερινή ενημέρωση, για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με την κατάσταση που εκτιμά ότι επικρατεί στη χώρα. Σε αυτή,  εμφανίζονται πέντε πόλεις υπό πολιορκία. 

Επίσης, αποτυπώνονται οι πιθανοί άξονες της ρωσικής προέλασης, όπως και τα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται οι δυνάμεις της εισβολής. 

«Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να περικυκλώνουν αρκετές πόλεις στην ανατολική Ουκρανία. Την τελευταία εβδομάδα οι έχουν κάνει περιορισμένη πρόοδο στην κατάληψη αυτών των πόλεων», ανέφερε ο Μικ Σμιθ εκ του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, αναφερόμενος στις τελευταίες πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών. 

«Αντί για αυτό, η Ρωσία έχει αυξήσει τον αδιάκριτο βομβαρδισμό αστικών περιοχών, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές και μεγάλες απώλειες αμάχων», συμπλήρωσε. 

Είναι πιθανό η Ρωσία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη μεγάλη δύναμη πυρός της για να υποστηρίξει τις επιθέσεις σε αστικές περιοχές, καθώς επιδιώκει να περιορίσει τις ήδη σημαντικές απώλειές της, με κόστος τις περαιτέρω απώλειες αμάχων. 

Η προέλαση της Ρωσίας στην Ουκρανία «ουσιαστικά έχει σταματήσει», επεσήμανε και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, μετά τις βαριές απώλειες. Μάλιστα, σχολίασε ότι η ρωσική στρατηγική έως τώρα είναι σαν να ρίχνει τους στρατιώτες της σε «έναν τεμαχιστή ξύλου». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM