Βρετανία: Έκκληση των αεροπορικών εταιρειών στην κυβέρνηση για χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια

Βρετανία: Έκκληση των αεροπορικών εταιρειών στην κυβέρνηση για χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια Facebook Twitter
0

Οι αεροπορικές εταιρείες κάλεσαν για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τα ταξίδια και να επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση των εμβολιασμένων πολιτών.

 

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair προειδοποίησαν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια, θα επιδεινώσουν την κρίση της αεροπορικής βιομηχανίας καθώς πλησιάζει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, οι δύο μήνες που αποφέρουν στον κλάδο τα περισσότερα κέρδη.

 

«Η Βρετανία θα μείνει πίσω, γιατί πράγματι βλέπω ότι η Ευρώπη κινείται με ταχύτερο ρυθμό προς το άνοιγμα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Σον Ντόιλ, μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο.

 

Στην ΕΕ θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τα ταξίδια από την 1η Ιουλίου, με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού. Παράλληλα, σήμερα συμφωνήθηκε η άρση των περιορισμών για τα ταξίδια από τις ΗΠΑ.

 

Όλες οι χώρες της ΕΕ είναι αυτή τη στιγμή στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφοντας από εκεί οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, ακόμη κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μια απόφαση που επηρεάζει και τον τουρισμό στην Ελλάδα.

 

Σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Μπόρις Τζονσον την άποψη ότι η θετική επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας επιτρέπει την άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει το Λονδίνο για τις επισκέψεις των Βρετανών στην Ελλάδα.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να επιτρέψει σε εμβολιασμένους πολίτες της Βρετανίας και της ΕΕ να ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την ανάγκη καραντίνας και τεστ.

 

Από την άλλη η easyJet ανέφερε ότι μετακινεί αεροπλάνα από τη Βρετανία- συνήθως τη μεγαλύτερη αγορά της- προς την Ευρώπη, καθώς εκεί υπάρχουν πλέον οι περισσότερες κρατήσεις της. Αεροσκάφη που έκαναν έως τώρα την πτήση από τη Βρετανία προς τη Μαγιόρκα, πλέον πετούν από το Βερολίνο προς το ισπανικό νησί.

 

Η λίστα της Βρετανίας για τους προορισμούς για τους οποίους δεν απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή θα επικαιροποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ