Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Η επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας επιτρέπει την άρση των βρετανικών περιορισμών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Το ζήτημα των βρετανικών περιορισμών για τα ταξίδια στην Ελλάδα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον, κατά τη συνάντησή τους.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε τον Βρετανό ομόλογό του στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μπόρις Τζόνσον για τη θετική επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας, η οποία κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει το Λονδίνο για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα.

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

 

Στις 3 Ιουνίου η βρετανική κυβέρνηση διατήρησε στην «πορτοκαλί» λίστα των προορισμών τη χώρα μας, καθώς αξιολογώντας εκ νέου αυτά τα μέτρα αποφάσισε να μην προσθέσει κανένα κράτος στην «πράσινη» λίστα. Όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν σε προορισμούς που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στη χώρα τους.

 


Στη συνάντηση στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μπόρις Τζόνσον για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο διάλογος και να δημιουργηθεί σταδιακά κλίμα εμπιστοσύνης.

 

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό- σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ- ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού για όλους πλαισίου των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες προβλέπουν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τζόνσον για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη Διάσκεψη Κορυφής Ηγετών, στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP-26), τον Νοέμβριο 2021, στη Γλασκώβη, την οποία αποδέχτηκε.

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ