Βρετανία: Το αεροπλανοφόρο «Prince of Wales» υπέστη βλάβη- Μία ημέρα μετά τον απόπλου

Αεροπλανοφόρο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Μία ημέρα μετά τον απόπλου του από το Πόρτσμουθ, το αεροπλανοφόρο «Prince of Wales»- το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Βρετανίας- υπέστη βλάβη. 

Το αεροπλανοφόρο, η κατασκευή του οποίου κόστισε 3,1 δισεκατομμύρια λίρες, σάλπαρε το Σάββατο για «αποστολή ορόσημο»- όπως τη χαρακτήρισε το Βασιλικό Ναυτικό- στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Όμως, την Κυριακή το 65.000 τόνων πολεμικό πλοίο ακινητοποιήθηκε, καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Δύτες έκαναν επιθεώρηση στο μήκους 283 μέτρων αεροπλανοφόρο, καθώς σύμφωνα με αναφορές υπάρχει ζημιά στον άξονα της προπέλας. 

Το απόγευμα της Δευτέρας, το Βασιλικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το «Prince of Wales» θα μεταφερθεί σε άλλο αγκυροβόλιο, το οποίο «είναι πιο κατάλληλο για να επιτραπεί να η περαιτέρω επιθεώρηση του πλοίου». «Όλοι εργάζονται σκληρά για να κατανοήσουμε το πρόβλημα και το τι μπορεί να γίνει», ανέφερε ακόμη η ανάρτηση του Βασιλικού Ναυτικού.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο αντιμετωπίζει πρόβλημα. Στα τέλη του 2020 είχε γίνει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, κάτι που προκάλεσε ζημιές στα ηλεκτρικά συστήματα. Τα δύο πρώτα χρόνια φέρεται να πέρασε λιγότερες από 90 ημέρες στη θάλασσα, σύμφωνα με τον Guardian. 

Αναμενόταν να διασχίσει τον Ατλαντικό, με πλήρωμα 1.600 ατόμων και να πραγματοποιήσει «στάσεις» στο Χάλιφαξ του Καναδά, στη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική. Στο πλαίσιο της τετράμηνης αποστολής του το πλήρωμα ήταν προγραμματισμένο να εκπαιδευτεί μαζί με τις αμερικανικές και καναδικές ένοπλες δυνάμεις, σε πρόγραμμα με μαχητικά F-35B και drones.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM