Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου καταδικάστηκε να αποζημιώσει μια δημοσιογράφο

Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου καταδικάστηκε να αποζημιώσει μια δημοσιογράφο Facebook Twitter
EPA
0

Η βραζιλιάνικη δικαιοσύνη καταδίκασε την Πέμπτη τον βουλευτή Εντουάρντου Μπολσονάρου, γιο του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, να καταβάλει αποζημίωση σε μια δημοσιογράφο για ηθική βλάβη.

Ο βουλευτής είχε ισχυριστεί πως η ρεπόρτερ «αποπειράθηκε να αποπλανήσει» πηγή για να εξασφαλίσει στοιχεία που εξέθεταν τον πατέρα του. Σύμφωνα με την ετυμηγορία σε πρώτο βαθμό, ο 36χρονος βουλευτής προσέβαλε την τιμή της ρεπόρτερ, «αμφισβητώντας τη σοβαρότητα της δημοσιογραφικής της δουλειάς και αυτή του εργοδότη της».

Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Πατρίτσια Κάμπους Μέλου, συντάκτρια της εφημερίδας Folha de São Paulo, που χαίρει σεβασμού. Το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε ορίστηκε στα 30.000 reais (4.600 ευρώ).


Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου είχε υποστηρίξει τον Μάιο του 2020, σε βίντεο στο YouTube, ότι η δημοσιογράφος προσπάθησε να αποπλανήσει υπάλληλο εταιρείας ψηφιακού marketing για να εξασφαλίσει πληροφορίες. Είχε επίσης ισχυριστεί πως η ρεπόρτερ, που έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, προωθείται επειδή δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις εναντίον του πατέρα του. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς αυτούς μέσω Twitter.


Ο βουλευτής καταφερόταν ειδικά εναντίον μιας έρευνας της εφημερίδας, στην οποία είχε συμμετάσχει η κυρία Κάμπους Μέλου, σχετικά με μια οργάνωση που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις μέσω της πλατφόρμας Whatsapp για να δυσφημίσει το Κόμμα Εργαζομένων (PT, κεντροαριστερά) κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018, που κέρδισε τελικά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.


Ο δικαστής έκρινε ότι ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, πολιτικός με «σημαντική θέση», πολύ περισσότερο καθώς είναι «γιος του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας», όφειλε «να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του». Για «σπουδαία ημέρα» έκανε λόγο η κυρία Κάμπους Μέλου όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη του βουλευτή, στην οποία πάντως ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει έφεση.


Ο ίδιος ο πρόεδρος εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2020 επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας επίσης ότι είχε αποπειραθεί να εξασφαλίσει στοιχεία σε βάρος του προσφέροντας σε αντάλλαγμα σεξουαλικές σχέσεις σε πηγή.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM