Bloomberg: Με τη λήξη της θητείας Ντράγκι η Ιταλία μπορεί να αποκλειστεί από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΚΤ

Bloomberg: Με τη λήξη της θητείας Ντράγκι η Ιταλία μπορεί να αποκλειστεί από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΚΤ Facebook Twitter
(EPA)
0

Η Ιταλία θα μπορούσε να βρεθεί σύντομα αποκλεισμένη από την καρδιά της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο δεκαετιών του νομίσματος γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η οκταετής θητεία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λήγει τον Οκτώβριο του 2019 και η χώρα του δεν αποκτά αυτόματα έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αυτόν.

«Αντίθετα, οι λαϊκιστές ηγέτες της θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τις ίδιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ανταγωνίζονται σε θέματα όπως τα όρια δαπανών και το μεταναστευτικό από τότε που ανήλθαν στην εξουσία τον Ιούνιο» γράφει το Bloomberg. 

Ο κίνδυνος είναι ότι ο αποκλεισμός της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ και ιδρυτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον οργανισμό που σχεδιάζει τη νομισματική πολιτική θα θεωρηθεί ως περιφρόνηση έναντι των Ιταλών.

Ορισμένοι αξιωματούχοι φλερτάρουν ήδη με τον ευρωσκεπτικισμό και οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση μπορεί ακόμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το μπλοκ, προκαλώντας πλήρη οικονομική κρίση.

Το εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο υποβάλλει προτάσεις και θέτει την ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με το Bloomberg αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιταλίας παραδέχονται κατ' ιδίαν ότι ανησυχούν για την προοπτική απουσίας από την ομάδα αυτή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM