Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνει η Ελλάδα και θέλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προς αυτήν. Κάνουμε επομένως μια επιπρόσθετη προσπάθεια, παρά την κρίση του κορωνοϊού και τον κορεσμό του δικτύου υποδοχής μας», τόνισε η Μάγκι Ντε Μπλοκ, υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης.

Περίπου 1.600 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Δώδεκα από αυτά βρίσκονται από τα μέσα Απριλίου στο Λουξεμβούργο, την πρώτη χώρα που υλοποίησε τη δέσμευσή της. Ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε 47 παιδιά και εφήβους.

Η Βελγίδα υπουργός σημείωσε ότι η μετεγκατάσταση των 18 ανηλίκων, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ ευάλωτους», θα γίνει «γρήγορα», αλλά δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Η χώρα μας συνεχίζει να συνηγορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων που ισχύουν σήμερα. Το να αναζητούμε λύσεις ad hoc, πλοιάριο με πλοιάριο, κρίση την κρίση, δεν είναι αποτελεσματικό. Χρειάζεται μια συνολική λύση», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το Βέλγιο είναι σήμερα «αναλογικά πολύ πιο αλληλέγγυο από τις περισσότερες άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ.

Μεταξύ των χωρών που δηλώνουν πρόθυμες να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Σερβία και η Ελβετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM