Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνει η Ελλάδα και θέλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προς αυτήν. Κάνουμε επομένως μια επιπρόσθετη προσπάθεια, παρά την κρίση του κορωνοϊού και τον κορεσμό του δικτύου υποδοχής μας», τόνισε η Μάγκι Ντε Μπλοκ, υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης.

Περίπου 1.600 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Δώδεκα από αυτά βρίσκονται από τα μέσα Απριλίου στο Λουξεμβούργο, την πρώτη χώρα που υλοποίησε τη δέσμευσή της. Ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε 47 παιδιά και εφήβους.

Η Βελγίδα υπουργός σημείωσε ότι η μετεγκατάσταση των 18 ανηλίκων, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ ευάλωτους», θα γίνει «γρήγορα», αλλά δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Η χώρα μας συνεχίζει να συνηγορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων που ισχύουν σήμερα. Το να αναζητούμε λύσεις ad hoc, πλοιάριο με πλοιάριο, κρίση την κρίση, δεν είναι αποτελεσματικό. Χρειάζεται μια συνολική λύση», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το Βέλγιο είναι σήμερα «αναλογικά πολύ πιο αλληλέγγυο από τις περισσότερες άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ.

Μεταξύ των χωρών που δηλώνουν πρόθυμες να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Σερβία και η Ελβετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM