Βέλγιο: Ιδιοκτήτες μπαρ κερνούσαν σφηνάκια με ναρκωτικά και βίαζαν τις πελάτισσές τους

Βέλγιο: Ιδιοκτήτες μπαρ συνελήφθησαν για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς κατά 41 γυναικών  Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pixabay.com
0

Τρεις μάνατζερ μπαρ στο Βέλγιο είναι μεταξύ των πέντε ανδρών που συνελήφθησαν σε υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά δεκάδων γυναικών, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Οι εισαγγελείς του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι οι ύποπτοι συνδέονταν με τις επιθέσεις μέσω spiking (ρίψη ουσιών σε ποτό) τουλάχιστον 41 γυναικών θυμάτων από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Οι τρεις ύποπτοι διοικούσαν τις εγκαταστάσεις στη βορειοδυτική πόλη Kortrijk όπου έγιναν οι επιθέσεις και οι ερευνητές λένε ότι πιστεύουν ότι συζήτησαν μεταξύ τους τις επιθέσεις αυτές.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Δυτικής Φλάνδρας είπε ότι συνολικά πέντε άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε σχέση με την έρευνα για spiking.

Δύο άνδρες που συνελήφθησαν εμφανίστηκαν ενώπιον ανακριτή την Πέμπτη, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Άλλοι δύο άνδρες εξακολουθούν να ανακρίνονται από τους ντετέκτιβ, ενώ ο πέμπτος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά από την ανάκριση.

Οι άνδρες είναι ύποπτοι για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και παράνομη χορήγηση επιβλαβών ουσιών, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αναμίχθηκαν ναρκωτικά στα ποτά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης, ενός γενικού αναισθητικού που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς λόγω των παραισθησιογόνων επιδράσεών του.

«Στις νεαρές γυναίκες προσφέρθηκαν σφηνάκια αλκοόλ, συχνά με γεύση αμαρέτο, και μετά ξύπνησαν το επόμενο πρωί σε ένα άγνωστο κρεβάτι ή στο δικό τους κρεβάτι με ξεκάθαρα στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», είπε ο Tom Janssens, άλλος εκπρόσωπος του γραφείου της εισαγγελίας, στη δημόσια τηλεόραση της Φλάνδρας VRT.


Με πληροφορίες από BBC

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM