Βασίλισσα Ελισάβετ: Το παλάτι επιτρέπει τελικά στον πρίγκιπα Χάρι να φορέσει τη στρατιωτική του στολή

Βασίλισσας Ελισάβετ: Το παλάτι επιτρέπει στον πρίγκιπα Χάρι να φορέσει στρατιωτική στολή στην αγρυπνία του Σαββάτου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τελικά ο πρίγκιπας Χάρι θα φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην αγρυπνία του Σαββάτου, όπου η βασιλική οικογένεια θα τιμήσει για μία ακόμα αφορά την βασίλισσα Ελισάβετ.

Μόλις μία μέρα, αφού έγινε γνωστό ότι δεν του επιτρέπεται να εμφανιστεί με την στρατιωτική στολή στην Υπηρεσία για την Υποδοχή του Φέρετρου της Αυτής Μεγαλειότητας, ο Χάρι θα μπορέσει να φορέσει τη στολή του για μια άλλη εκδήλωση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μία πηγή κοντά στην βασιλική οικογένεια είπε στο ET ότι οι αξιωματούχοι του παλατιού ενημέρωσαν τον πρίγκιπα Χάρι ότι μπορεί να φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην αγρυπνία του Σαββάτου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ήταν μία απόφαση που ελήφθη χωρίς ο πρίγκιπας Χάρι να το έχει ζητήσει προηγουμένως».

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για άδεια που αφορά μόνο την συγκεκριμένη εκδήλωση ή αν θα μπορέσει να φορέσει ο πρίγκιπας Χάρι τη στολή του και κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ ην Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 8 εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, μεταξύ των οποίων ο Χάρι και  ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα σταθούν το Σάββατο σε απόλυτη σιωπή για 15 λεπτά δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως παρατήρησαν πολλοί, στον πρίγκιπα Χάρι όχι μόνο δεν επιτράπηκε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή κατά τη συνοδεία της σορού της βασίλισσας στο Αβαείο του Γουέστμιντερ αλλά ούτε να χαιρετίσει το φέρετρο. 

Εκείνος υποκλίθηκε όταν περνούσε από μπροστά του ο Βασιλιάς Κάρολος ενώ οι άλλοι χαιρέτισαν το φέρετρο της βασίλισσας.

Την Τρίτη, εκπρόσωπος του Δούκα του Σάσεξ δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την αντίδραση του Χάρι στην είδηση ότι δεν του επιτρεπόταν να φορέσει τη στολή του παρά τη δεκαετή υπηρεσία του στις βασιλικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ο πρίγκιπας Χάρι, ο Δούκας του Σάσεξ, θα φορά πένθιμο κοστούμι σε όλες τις εκδηλώσεις προς τιμήν της γιαγιάς του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η δεκαετία της στρατιωτικής του θητείας δεν καθορίζεται από τη στολή που φοράει και ζητάμε με σεβασμό να παραμείνει η εστίαση του ενδιαφέροντος στη ζωή και την κληρονομιά της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β'».

Η είδηση ότι θα φορέσει τη στολή του το Σάββατο ήρθε την ίδια μέρα που ο Χάρι έκλεισε τα 38 του χρόνια. Ωστόσο εορτασμοί δεν υπάρχουν.

Πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια είπε στο ET ότι η οικογένεια βρίσκεται σε περίοδο πένθους διάρκειας ενός μήνα και ο Χάρι δεν αναμένεται να γιορτάσει τα γενέθλιά του.

Με πληροφορία του ETOnline

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ