Αυξήθηκε ο αριθμός των εκατομμυριούχων-Μεγαλώνει η ψαλίδα με τους μη έχοντες

Αυξήθηκε ο αριθμός των εκατομμυριούχων-Μεγαλώνει η ψαλίδα με τους μη έχοντες Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων, παγκοσμίως, αυξήθηκε το 2015 κατά 8%, φτάνουν δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς τα 18 εκατομμύρια και κατέχουν το 45% του παγκόσμιου πλούτου, δηλαδή 166,5 τρισ. δολάρια. Μέχρι το 2021, μάλιστα, το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 51%, ενώ και ο πλούτος τους θα αυξηθεί κατά 8% και θα κατέχουν 223 τρισ. δολάρια, ενώ μεγαλώνει ταυτόχρονα και η ψαλίδα με τους μη έχοντες, σύμφωνα με την έρευνα Global Wealth 2017 της ελβετικής εταιρείας Boston Consulting Group (BCG).

Η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των εκατομμυριούχων καταγράφεται στις χώρες Ασίας και Ειρηνικού (+11%).

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι πάντως εξακολουθούν να ζουν στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός τους ανέρχεται σε 7,1 εκατομμύρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα με 2,1 εκατ. εκατομμυριούχους και ακολουθούν η Ιαπωνία με 2,1 εκατ. εκατομμυριούχους, η Μ. Βρετανία με 0,8 εκατ. ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία με 0,5 εκατ. εκατομμυριούχους. (Πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία οι εκατομμυριούχοι είναι συνολικά 473.000, αποτελούν το 1,2% του πληθυσμού, ενώ τους αναλογούν 6,3 τρισ. δολάρια).

Ποσοστιαία, οι εκατομμυριούχοι ανέρχονται στο 18,2% του πληθυσμού του Μπαχρέιν, το 16,3% του Λιχτενστάιν, το 13,4% της Ελβετίας, το 8,8% του Χονγκ Κονγκ, το 7,8% του Κατάρ, το 6,8% του Λουξεμβούργου, το 6,2% του Ισραήλ, το 5,8% του Κουβέιτ και το 5,7% των ΗΠΑ.

 

   Πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Neues Deutschland

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Διεθνή / Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Την ίδια στιγμή ορισμένοι εθνικοί ισλαμικοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεγελάστηκε» από το Ισραήλ και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις εγγυήσεις για την επιστροφή των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM