20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Γαλλία: Αποκάλυψη εισαγγελέα για τα ρούχα και τα οστά του μικρού Εμίλ που βρέθηκαν στο δάσος

Αποκάλυψη εισαγγελέα για την υπόθεση Εμίλ για τα ρούχα και τα λείψανα που βρέθηκαν στο δάσος Facebook Twitter
0

Οι παππούδες του μικρού Εμίλ (Emile Soleil) αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, δύο ημέρες μετά τη σύλληψή τους για την εξαφάνιση και το θάνατο του μικρού παιδιού στις γαλλικές Άλπεις.

Ο Philippe Vedovini και η σύζυγός του, Anne, ήταν μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ως ύποπτοι «για δολοφονία και απόκρυψη πτώματος», σύμφωνα με το BBC. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες -τα ενήλικα παιδιά του ζευγαριού- αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες το πρωί της Πέμπτης, όπως επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας Jean-Luc Blachon.

Ο Blachon αποκάλυψε επίσης «για πρώτη φορά, τις εκτιμήσεις των ερευνητών, οι οποίοι πιστεύουν τώρα, ότι τα ρούχα και τα λείψανα του Εμίλ μεταφέρθηκαν στο δάσος όπου βρέθηκαν, λίγο πριν από την ανακάλυψή τους την περασμένη άνοιξη», σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η ανάλυση του κρανίου του παιδιού έδειξε ίχνη «βίαιου τραύματος στο πρόσωπο», γεγονός που καθιστά πιθανό να έχει εμπλακεί τρίτος στην εξαφάνιση και το θάνατο του Εμίλ. Μέχρι την Πέμπτη, μία από τις θεωρίες των ερευνητών ήταν ότι ο μικρός μπορεί να περιπλανήθηκε μόνος του και να πέθανε μετά από πτώση.

Τα τέσσερα άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη αφέθηκαν ελεύθερα αφού απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι ερευνητές, δήλωσε ο κ. Blachon, αν και πρόσθεσε ότι η γραμμή της έρευνας που επικεντρώνεται γύρω από τα μέλη της οικογένειας του αγοριού, δεν έχει ακόμη κλείσει πλήρως.

«Συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι να ρίξουμε φως στις συνθήκες γύρω από τον θάνατο του Εμίλ», σημείωσε. Η νομοθεσία στη Γαλλία προβλέπει, ότι οι ύποπτοι τίθενται υπό κράτηση για ανάκριση για συγκεκριμένο αριθμό ωρών, έως ότου η αστυνομία αποφασίσει αν μπορεί να έχουν εμπλακεί σε έγκλημα.

Η τελευταία φορά που ο Εμίλ εθεάθη ζωντανός, ήταν στις 8 Ιουλίου 2023, όταν δύο γείτονες τον είδαν να περπατάει μόνος του στον δρόμο στο μικροσκοπικό αλπικό χωριό Haut-Vernet, όπου έμενε στο εξοχικό των παππούδων του. Ήταν δυόμισι ετών και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήνει ίχνη πίσω του. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις έρευνες της αστυνομίας, των ανιχνευτικών σκύλων και του στρατού την επόμενη ημέρα, αλλά το μικρό αγόρι είχε εξαφανιστεί.

Τον Μάρτιο του 2024 βρέθηκαν τα λείψανα του Εμίλ, μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά από το χωριό από πεζοπόρο σε μια απότομη, δασώδη περιοχή που δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη. Η εξαφάνιση και ο θάνατος του μικρού παιδιού συγκλόνισαν τη Γαλλία, όπου η υπόθεση συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπόθεση Εμίλ: Η πρώτη συνέντευξη της γυναίκας που βρήκε το κρανίο του εξαφανισμένου παιδιού

Διεθνή / Υπόθεση Εμίλ: Η πρώτη συνέντευξη της γυναίκας που βρήκε το κρανίο του εξαφανισμένου παιδιού

«Ήξερα πως ήταν αυτός», ήταν τα πρώτα λόγια της πεζοπόρου, που πριν 10 μέρες εντόπισε το κρανίο του μικρού Εμίλ - Ο Εμίλ 2,5 ετών είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Ιούλιο από το σπίτι των παππούδων του σε χωριό των γαλλικών Άλπεων
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM