Απαγόρευση της προεκλογικής εκστρατείας Τούρκων πολιτικών στην Ολλανδία ζητούν οι Συντηρητικοί

Απαγόρευση της προεκλογικής εκστρατείας Τούρκων πολιτικών στην Ολλανδία ζητούν οι Συντηρητικοί Facebook Twitter
EPA
0

Την προώθηση νομοθετικής διάταξης που θα απαγορεύει σε Τούρκους πολιτικούς να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία σε ολλανδικό έδαφος ζητούν οι Ολλανδοί Συντηρητικοί- Φιλελεύθεροι (VVD), όπως αναφέρει ο σημερινός ολλανδικός Τύπος.

Η εφημερίδα De Volkskrant, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «VVD και CDA: Να απαγορευτεί σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην Ολλανδία», αναφέρει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) εμφανίζονται εξίσου θετικοί απέναντι στην πρωτοβουλία αυτή παρά τις επιφυλάξεις που ακούγονται από νομικούς κύκλους.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, που βρίσκεται στα σκαριά, θα βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στις ολλανδοτουρκικές σχέσεις που ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ναδίρ.

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι το VVD στην πρόταση νόμου που επεξεργάζεται ζητά από την κυβέρνηση να απαγορεύσει σε πολιτικούς που προέρχονται από «ανελεύθερες και μη δημοκρατικές χώρες» να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία στην Ολλανδία. Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, η απαγόρευση αυτή θα πρέπει να ισχύει για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών μέχρι την ημερομηνία των εκλογών.

Από την πλευρά τους, πάντως, έγκριτοι νομικοί που επικαλείται η εφημερίδα θεωρούν εξαιρετικά πιθανό η επίμαχη αυτή νομοθετική πρωτοβουλία να αντιβαίνει στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία, μεταξύ άλλων, κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης. Κριτική την οποία όμως απορρίπτει με τη σειρά του το CDA, υποστηρίζοντας ότι είναι η πολιτική και οι πρακτικές του Προέδρου Ερντογάν που παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης.

«Η Τουρκία ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις δημοκρατικές αρχές, καθώς είναι αυτή τη στιγμή μια χώρα όπου οι φυλακές είναι γεμάτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι διώκονται απηνώς και 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους για πολιτικούς λόγους», εξηγούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM