Η τελευταία δικαστική διαμάχη μεταξύ του πρώην ζευγαριού, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, για το κτήμα Chateau Miraval στη Γαλλία, αξίας 164 εκατομμύρια δολαρίων επιλύθηκε.

 

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το περιοδικό People, η 46χρονη ηθοποιός, επιτρέπεται να πουλήσει σε τρίτο τις μετοχές της στο οινοποιείο και το κτήμα. 

 

Η αρχική αξία του Château Miraval στη Γαλλία υπολογίζεται στα 164 εκατ. δολάρια και το ζευγάρι το αγόρασε το 2014, για πραγματοποιήσει εκεί και τον γάμο του.

 

Τον Ιούλιο, η ηθοποιός ζήτησε από δικαστήριο της Καλιφόρνια να επιτρέψει την πώληση του μεριδίου της παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαζυγίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, ο Μπραντ Πιτ είχε καταθέσει μήνυση προκειμένου να διατηρήσει το μεγαλύτερο μερίδιο της εν λόγω περιουσίας.

 

Οι δυο τους είχαν μοιράσει αρχικά τις μετοχές,  60% στον Μπραντ Πιτ και 40% στην Τζολί. Στην συνέχεια όμως, ο ίδιος μεταβίβασε ένα 10% στην Τζολί, και έγιναν ισότιμοι ιδιοκτήτες.

 

Μάλιστα το πρώην ζευγάρι είχε θέσει ως όρο ο ένας να έχει την άδεια του άλλου, για να πωληθεί το κτήμα. Ωστόσο, λίγο μετά τον χωρισμό τους, η Αντζελίνα Τζολί φέρεται να προσπάθησε να το κάνει, χωρίς πρώτα να ενημερώσει τον Μπραντ Πιτ.

 

Η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016. Από τότε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους.