Ανησυχία στη Μέση Ανατολή: «Ο πόλεμος κινδυνεύει να εξαπλωθεί και εκτός» λέει το Ιράν

Ανησυχία στη Μέση Ανατολή: «Ο πόλεμος κινδυνεύει να εξαπλωθεί και εκτός» λέει το Ιράν Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο σε άλλα μέρη του κόσμου εκτός της Μέσης Ανατολής, όπου το Ισραήλ αντιμετωπίζει κινήματα που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, προειδοποίησε το Ιράν.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι εάν ο πόλεμος εξαπλωθεί, οι επιβλαβείς επιπτώσεις του δεν θα περιοριστούν μόνο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», προειδοποίησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί σε ομιλία που μεταδόθηκε στην ιρανική τηλεόραση.

«Η ανασφάλεια και η αστάθεια μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές, ακόμα και σε πολύ μακρινές», πρόσθεσε ο Αραγκτσί, η χώρα του οποίου έχει γίνει στόχος ισραηλινών επιδρομών.

Ορκισμένος εχθρός του Ιράν, το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο κινήματα που συμμάχησαν με την Τεχεράνη, η οποία επίσης υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός σε αυτά τα δύο μέτωπα.

Στις 26 Οκτωβρίου, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πλήγματα σε στρατιωτικές τοποθεσίες στο Ιράν, ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου. Το Ισραήλ προειδοποίησε το Ιράν να μην προβεί σε αντίποινα για την επίθεσή του, ενώ η Τεχεράνη υποσχέθηκε να απαντήσει.

Την Πέμπτη, ο Αλί Λαριτζάνι, σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατου ηγέτη του Ιράν, είπε ότι το Ιράν θα πρέπει να αποφύγει να αντιδράσει «ενστικτωδώς» εναντίον του Ισραήλ μετά τα πλήγματα της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου «να μην πέσει στην παγίδα» που του έστησε το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε την Κυριακή ότι μια πιθανή κατάπαυση του πυρός μεταξύ των συμμάχων της Τεχεράνης και του Ισραήλ θα μπορούσε να επηρεάσει την απάντηση της χώρας του στα ισραηλινά χτυπήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν

Διεθνή / Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν - Δείτε live

Η πομπή περνά από τη Broad Street και από τη «Γέφυρα των Black Sabbath» με το περίφημο παγκάκι που είναι αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα, όπου ήδη χιλιάδες θαυμαστές αφήνουν λουλούδια και μηνύματα
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό - Κύματα 2 μέτρων αναμένει η Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό - Κύματα 2 μέτρων αναμένει η Γαλλική Πολυνησία

Βίντεο από τη στιγμή που ο σεισμός χτυπά στην Καμτσάτκα - Προειδοποιήσεις σε Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσους Σολομώντα, Βανουάτου - Υποβαθμίστηκε ο κίνδυνος τσουνάμι σε Χαβάη, Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM